Yeni iPad Pro’ların Çıkış Tarihi Netleşti

ipad pro 1

Güney Kore medyasında iPad Pro’larla ilgili çıkan bir haber daha önce söylenen çıkış tarihi tekrardan onayladı. Lafı daha fazla uzatmadan detaylara birlikte bakalım.

Dikkat çekici haberlere imza atan The Elec, 11 ve 13 inç’lik yeni nesil iPad Pro‘ların mart ayı civarında seri üretime geçeceğini ve nisanda piyasaya sürüleceğini belirtti. The Elec tarafından verilen zaman dilimi daha önce yayınlanan raporlarla da uyuşuyor. Mesela Bloomberg, 2024 model Pro tabletlerin mart ayında yapılacak bir etkinlikte duyurulacağını ileri sürmüştü. Tedarik zinciri kaynaklarına dayandırılan başka bir söylentide, yeni iPad Pro’ların nisan ortasında satışa çıkabileceği ifade edilmişti. Eğer The Elec’in haberini ve eski tarihli raporları doğru olarak kabul edersek tabletleri martta görebiliriz.

ipad pro

Yeni Pro tabletlerin tahmin edilenden daha pahalı olacağına yönelik başka bir iddia da var. Naver blog sitesine göre OLED ekranlı iPad Pro‘ların fiyatları 1500 dolardan başlayacak. Bu fiyat boyut ve özelliklere bağlı olarak 1800 ile 2000 dolara kadar yükselecek. Mevcut iPad Pro ve diğer iPad modellerini göz önüne alırsak yüksek fiyat artışından söz ediyoruz. Söz konusu fiyatlar bazı MacBook modellerinin bile fiyatlarını geçiyor. Mesela M2 işlemcili 13.6 inç’lik MacBook Air’ın fiyatı 1199 dolardan başlıyor. Bu artışın en büyük nedenlerinden biri ise OLED panel.

Apple’ın LIPO kullanarak çerçeveyi incelteceği söyleniyor. LIPO, düşük enjeksiyonlu basınçlı kalıplama anlamına geliyor. DigiTimes’a göre Pro tabletlerde hibrit OLED panel kullanılıyor. Hibrit panel esnek ve sert malzemelerin kombinasyonuyla üretiliyor. Böylece daha ince ve daha hafif tasarımın kullanılmasına katkı sağlıyor. OLED panel LCD ekrandaki arka aydınlatma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Doğal siyah renkle birlikte daha yüksek kontrast oranı, daha düşük güç tüketimi, daha uzun kullanım ömrü sunuyor.

“iPhone 15 Pro Max En Çok Satan Model Olacak”