M3’lü MacBook Air’lar Bu Tarihte Piyasaya Sürülecek

123 28

Apple hakkındaki söylentiler arka arkaya geliyor. Yeni bir iddia merakla beklenen yeni MacBook Air’ların çıkış tarihini ortaya koydu. Detaylar haberimizde…

Güney Kore medyasında çıkan habere göre M3’lü MacBook Air‘lar nisan ayında yeni iPad Pro’larla birlikte satışa sunulacak. Raporda Apple’ın yeni cihazlarını tanıtmak için mart sonlarına doğru etkinlik yapabileceği belirtiliyor. Fakat söylenti bu kadarla sınırlı. Yeni MacBook Air’larda en büyük değişiklik M3 işlemcisi olacak. Depolama alanı seçeneği 512 GB olabilir. Fakat bu durum kesin değil. Çünkü birkaç farklı kaynak Apple’ın 256 GB depolama birimi kullanabileceğini ileri sürüyor. Yeni dizüstü bilgisayarların tasarımında değişiklik olması beklenmiyor. Teknoloji devi 2022’de Air modellerinin tasarımı elden geçirmiş ve yenilemişti.

macbook air

M3’lü modellerin çıkmasından sonra M1 işlemcili MacBook Air’ın kademeli şekilde piyasadan kaldırılması söz konusu. M1’li Air’ın piyasadan çekilmesiyle birlikte M2’li MacBook’lar standart model olacak. M3’lü yeni dizüstü bilgisayarlar ağırlıklı olarak M1’li veya Intel işlemcili MacBook kullanıcılarını, ilk kez MacBook almak isteyen tüketicileri hedefliyor.

MacBook’lar için fiyatların biraz artmasından söz edilirken, yeni iPad Pro’larda ise işler daha farklı olabilir. Naver blog sitesine göre OLED ekranlı iPad Pro‘ların fiyatları 1500 dolardan başlayacak. Bu fiyat boyut ve özelliklere bağlı olarak 1800 ile 2000 dolara kadar yükselecek. Mevcut iPad Pro ve diğer iPad modellerini göz önüne alırsak yüksek fiyat artışından söz ediyoruz. Söz konusu fiyatlar bazı MacBook modellerinin bile fiyatlarını geçiyor. Mesela M2 işlemcili 13.6 inç’lik MacBook Air’ın fiyatı 1199 dolardan başlıyor. Bu artışın en büyük nedenlerinden biri ise OLED panel.

Hogwarts Legacy, Call of Duty’yi Tahtından İndirdi