Yeni iPad Pro’lar beklendiği kadar yüksek fiyatta olmayabilir

123 38

OLED ekranlı iPad Pro’ların gelecek sene çıkacağı söyleniyor. Paylaşılan raporlarda da yeni modellerin yüksek fiyata sahip olacağı ileri sürüldü. Güney Kore medyasında dikkat çekici taze bir rapor yayınlandı. İddia edilene göre OLED ekranlı iPad Pro’ların fiyatları beklendiği artmayabilir.

Apple, iPad Pro‘larda bu seneyi pas geçip, 2024’e odaklandı. Teknoloji devinin gelecek sene içinde çıkaracağı yeni tabletlerde OLED ekran yer alacak. Analistlerin öngörülerinde ve birçok iddiada OLED ekran ifade ediliyor. Tabii ki ekran değişikliği dışında da farklı yenilikler olacak.

Daha önce paylaşılan bir haberde, 11 inç’lik yeni iPad Pro’nun 1500 dolar, 13 inç’lik modelin ise 1800 dolar olabileceği söylenmişti. Bu konuyla ilgili farklı bir iddia Güney Kore medyasında ele alındı. Güvenilir ama ismi belli olmayan sektör kaynağına göre iPad Pro’lar tahmini fiyatların altında satışa sunulacak. Fakat ne kadar olacağı hakkında herhangi bir fiyat verilmemiş. Kaynak, Apple’ın üretimi daha ucuza getirmek çözüme ulaştığını, bununla birlikte iPad Pro’larda olması beklenen bir yeniliğin de sonraki modele ertelendiğini ileri sürdü.

ipad pro

The Elec tarafından paylaşılan eski tarihli haberde ise teknoloji devinin, LG ve Samsung’la görüşmeler yaptığı, her iki şirketin de üretim hatlarında bir takım değişiklikler yaparak, maliyeti azaltabileceği belirtilmişti. Yeni raporda geçen çözüm belki de üretim hatlarındaki değişiklik olabilir. Yeni özelliğin ertelenmesi maliyeti düşüren diğer bir faktör.

ipad pro

OLED panellerde üretim sürecine göre iki veya tek katmanlı yapı kullanılıyor. Eğer bu yapı iki katmanlı olursa, yüksek parlaklık sağlıyor ve OLED ekranın ömrü neredeyse 4 katına çıkıyor. iPhone’larda tek yapı var, fakat Apple yeni iPad’leri için tek değil, iki katmanlı yapıdan yana. Bu durum için tabletlerin daha uzun kullanım ömrü sunması gerekçe gösteriliyor. Üretim sürecinde iki katmanlı yapı dışında hibrit panel yapısı, arka panel ve daha birkaç faktör daha var. Bunlar da bir araya gelince maliyet artıyor.

Apple, iOS 16.6’yı test ediyor