OLED ekranlı MacBook Pro’lar için tarih verildi

123 3

Apple’ın OLED ekranı MacBook’lara getirmek istediğini duymayan kalmadı. Çeşitli kaynaklardan gelen iddialar bu konuyu birkaç kez gündeme getirmişti. Ekran analisti Ross Young OLED’li ilk MacBook Pro’ların ne zaman çıkabileceğine dair öngörüde bulundu.

Ross Young, Bloomberg Intelligence’tan Woo Jin Ho ile web seminerinde bir araya geldi ve MacBook Pro’larla ilgili açıklamalar yaptı. Young, Apple’ın tedarik zincirinin OLED seri üretimi için birkaç seneye daha ihtiyacı olduğunu söyledi. Analist, “Dizüstü bilgisayar boyutlarında OLED paneller için yeni üretim hatlarına ihtiyaç var. Bu üretim hatlarının yapılması birkaç seneyi alacaktır. OLED ekranlı MacBook Pro’ların 2026 veya 2027’den önce çıkmasını beklemiyorum” dedi. Bununla birlikte 2024’te çıkacak yeni iPad Pro’larda OLED panelin kullanılacağını yeniden doğruladı. Ross Young gelecekteki Apple ürünleri hakkında doğru tahminlerde bulunan bir isim. Son derece iyi bir sicile sahip.

Tedarik zinciri kaynaklarına göre yeni iPad Pro‘lar ince çerçeveye sahip yeni tasarımla piyasaya sürülecek. Bloomberg’ten tanıdığımız gazeteci Mark Gurman daha önce paylaştığı yazısında, Apple’ın LIPO kullanarak iPad’lerde çerçeveyi inceltmeyi planladığından bahsetmişti. LIPO, düşük enjeksiyonlu basınçlı kalıplama anlamına geliyor. DigiTimes da buna benzer rapor yayınlamıştı. DigiTimes’a göre 11 ve 13 inç’lik hibrit OLED panellere sahip yeni iPad Pro‘lar 2024’ün ortalarında piyasaya sürülecek. Hibrit OLED ne anlama geliyor? Bu paneller esnek ve sert malzemelerin kombinasyonuyla üretiliyor. Böylece daha ince ve daha hafif tasarımın kullanılmasına katkı sağlıyor.

macbook

11 ve 13 inç’lik modeller dışında gizemli 14 inç’lik modelden de söz ediliyor. Ross Young daha önce 14.1 inç’lik modelin 2023 başlarında çıkabileceğini söyledi, fakat sonradan bu tahminini değiştirdi ve bu modelin rafa kaldırıldığını belirtti. Konuya aşina olan kaynaklar ise 14.1 inç’lik modelin 2024’te gelebileceğini belirtiyor. Kaynaklar, iPad Pro’ya olan yazılımsal desteğin daha da arttığını vurgulayarak, Apple’ın daha büyük ekranı avantaja çevirmeyi planladığını söyledi. Bir süre önce Logic Pro ve Final Cut Pro’nun iPad sürümleri kullanıcıların beğenisine sunulmuştu.

Diğer yandan Omdia’nın raporuna göre Apple, 2026’dan itibaren iPad Air ve iPad mini’de de OLED ekran kullanmayı planlıyor. Eski tarihli başka bir raporda ise iPad Air ve iPad mini’de OLED ekranın yer almayacağı ileri sürülmüştü. Omdia böylece eski dedikoduyu yalanlamış oldu.

Starfield’ın koleksiyon sürümünde verilen akıllı saat bozuldu