Apple WWDC’de Yapay Zeka Araçlarını Tanıtacak

123 9

Apple’ın planları birbir ortaya çıkıyor. Birkaç gün önce Siri’nin yapay zeka destekli yeni sürümünün WWDC’de tanıtılacağı iddia edilmişti. Gazeteci Mark Gurman bu söylentiyi doğruladı ve detayları biraz daha genişletti.

Apple hakkında söylediği birçok bilgi doğru çıkan Mark Gurman, şirketin bir dizi yapay zeka aracını WWDC 2024’te tanıtacağını vurguladı. Bunlar arasında Siri’nin yenilenmiş yapay zeka desteli sürümü de bulunuyor. Gurman’a göre teknoloji devi Ajax büyük dil modelini (LLM) 2023 başlarından beri test ediyor. Şirket ayrıca Pages ve Keynote gibi temel uygulamalarına otomatik tamamlama ve özetleme gibi özellikler eklemek istiyor. Xcode’un yeni sürümü de kodları otomatik tamamlamak için yapay zeka desteğine sahip olacak. Apple Music’te de yapay zekayı göreceğiz. Böylece Music uygulaması kullanıcının dinlediklerine ve favorilerine göre farklı çalma listeleri oluşturabilecek.

apple

Mark Gurman, Apple’ın yaptığı tüm çalışmalara rağmen yapay zekanın uygulamalara ve daha birçok noktaya entegre edilmesinin en az 2025’e kadar süreceğini açıkladı. Eğer Gurman’ın dediği doğru olursa, Samsung ve diğer şirketler Apple’ın yapay zeka alanındaki mevcut eksikliğinden yararlanmak isteyecektir.

Ming-Chi Kuo’ya göreyse teknoloji devi, yapay zeka hedeflerini gerçekleştirmek için ses girişinden yararlanacak. Şirket bu sebeple iPhone 16‘da yeni gelişmiş mikrofon kullanmayı planlıyor. Kuo, yeni mikrofon sayesinde Siri kullanımının daha iyi hale geleceğini belirtti. Geçtiğimiz haftalarda yayınlanan raporlarda iPhone 16 serisinde yapay zeka özelliklerinin ön plana çıkacağı ve şirketin bunu pazarlama noktası olarak kullanacağı ileri sürülmüştü.

Cupertino’lu firma kısa süre önce dönüm noktası niteliğinde bir hamle yaparak yapay zeka araçlarını sessizce açık kaynak haline getirdi.

Yeni iPad Pro’ların Fiyatları 1500 Dolardan Başlayabilir