Apple’ın Çin’deki Satışları Çakılmaya Devam Ediyor

cin apple

Apple’ı Çin’de zorlu günler bekliyor. Çin’deki satış rakamları beklentilerin çok altında kalan iPhone 15, yeni yılda da Çin’de alıcı bulamayacak gibi duruyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz yılın sonunda paylaşılan veriler, iPhone 15’in Çin’deki satışlarının beklentilerin çok altında seyrettiğini ortaya çıkardı. Halihazırda büyük bir talep yaratamayan iPhone 15 serisi, Huawei’nin geri dönüşüyle birlikte Çin’de iyiden iyiye gözden düşmüştü. Ülkedeki pek çok kullanıcı iPhone 15 yerine başta Huawei Mate 60 serisi olmak üzere farklı modellere yöneldi. Neticede bu telefonlar daha kullanıcı dostu bir etikete sahipti ve oldukça etkileyici özelliklerle geliyordu.

Huawei ve Xiaomi gibi Çinli rakiplerinin çıkardığı etkileyici telefonlar yüzünden geçtiğimiz yıl Çin’de aradığını bulamayan Apple, bu yılın farklı geçmesini umuyordu. Ancak gelen son bilgiler gösteriyor ki 2024’te şirket için çok olumlu geçmeyecek.

Apple, mevcut iPhone 14 sahipleri için yeni hizmetini sundu

Bloomberg’ün Jefferies analistlerine dayandırdığı haberine göre yeni yılda iPhone 15 satışları beklentilerin çok altında seyrediyor. Öyle ki telefonun satışları iPhone 14’ün geçtiğimiz yıl aynı dönemde yakaladığı rakamların yüzde 30 altında kalmış durumda. Üstelik yukarıda da belirttiğimiz üzere yılın geri kalanında da bu durumun değişmesi beklenmiyor. Hatta iPhone 15 satışlarındaki düşüşün daha yüksek oranlara bile çıkabileceğini düşünülüyor.

Jeffries analistleri, Çin’deki kullanıcıların iPhone 15 yerine Huawei Mate 60 gibi Çin yapımı telefonları tercih etmesinde milliyetçiliğin de kilit bir rol oynadığını düşünüyor. Çinli bir telefon üreticisini desteklemek isteyen kullanıcılar, bunun için tercihini Mate 60 ya da Çin yapımı başka bir telefondan kullanıyor. Yılın geri kalanında Apple için karamsar bir tablo çizilmesinin başlıca sebebi de bu. Çünkü Amerikalı teknoloji devinin bu tercihi tersine çevirmek için yapabileceği çok da bir şey yok.

Exynos 2400, Snapdragon 8 Gen 3 ile Arayı Kapatıyor