Rapor: Apple Yeni iPad’ler İçin Son Hazırlıkları Yapıyor

ipad pro

Apple’la ilgili rivayetler bitmek bilmiyor. Hatırlarsanız yeni iPad ve MacBook Air modellerinin çıkış tarihi hakkında çeşitli iddialar vardı. Çin medyasında çıkan bir haber söylentileri doğruladı.

Geçtiğimiz seneden bu yana Apple‘ın OLED’li iPad Pro’ları, yeni iPad Air’ları ve MacBook Air’ları mart sonunda ya da nisan başında piyasaya süreceği birçok kez gündeme geldi. Gazeteci Mark Gurman, analistler Jeff Pu ve Ming-Chi Kuo gibi güvenilir kaynaklar da mart sonu ve nisan başını işaret etmişti. Çin medyasına göre Apple yeni ürünlerini mart ayı sonunda satışa çıkaracak. Kaynaklar teknoloji devinin tanıtım ve sevkiyat gibi işler için hazırlıklar yaptığını belirtti.

Yeni MacBook Air’ların tasarımında herhangi değişilik beklenmiyor. Dizüstü bilgisayarlardaki en büyük yükseltme M3 işlemcisi olacak. iPad Air’lara gelince 10.9 ve 12.9 inç’lik iki farklı model olacak. Her iki tablet M2 işlemciden güç alacak. Tasarımların ise önceki modellere göre daha ince ve hafif olacağı söyleniyor. Bir aralar yeni iPad Air’ların ince çerçeveyle geleceği iddia ediliyordu, fakat ince çerçeve söylentileri farklı kaynaklar tarafından yalanlandı.

apple 4

Koreli blog sitesi Naver’de yazanlara göre OLED ekranlı iPad Pro‘ların fiyatları 1500 dolardan başlayacak. Bu fiyat boyut ve özelliklere bağlı olarak 1800 ile 2000 dolara kadar yükselecek. Mevcut iPad Pro ve diğer iPad modellerini göz önüne alırsak yüksek fiyat artışından söz ediyoruz. Söz konusu fiyatlar bazı MacBook modellerinin bile fiyatlarını geçiyor. Mesela M2 işlemcili 13.6 inç’lik MacBook Air’ın fiyatı 1199 dolardan başlıyor. Bu artışın en büyük nedenlerinden biri ise OLED panel.

Apple’ın iPad Pro’larda LIPO kullanarak çerçeveyi incelteceği rivayet ediliyor. LIPO, düşük enjeksiyonlu basınçlı kalıplama anlamına geliyor. Hibrit OLED paneller esnek ve sert malzemelerin kombinasyonuyla üretiliyor. Böylece daha ince ve daha hafif tasarımın kullanılmasına katkı sağlıyor. OLED panel LCD ekrandaki arka aydınlatma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Doğal siyah renkle birlikte daha yüksek kontrast oranı, daha düşük güç tüketimi, daha uzun kullanım ömrü sunuyor.

Elden Ring’in Ek Paketi Yakında Resmiyete Kavuşabilir