Yeni iPad Pro’ların Çıkış Tarihini Açıkladı

ipad pro 1 1

Son günlerde OLED’li iPad Pro’lar, yeni iPad Air ve M3 işlemcili MacBook Air’ın çıkış tarihi hakkında çeşitli iddialar ortaya atılmıştı. Gazeteci Mark Gurman da bu dedikoduları onaylayan açıklama yaptı.

Apple’a yakın isimlerden biri olan Mark Gurman’a göre yeni nesil iPad Pro, iPad Air ve MacBook Air modelleri ilkbaharda satışa sunulacak. Bu zaman dilimi mart ya da nisan ayına denk geliyor. Geçtiğimiz günlerde yayınlanan raporlarda üç cihazın mart gibi tanıtılacağı ve nisanda piyasaya sürüleceğinden söz ediliyordu. Raporların farklı kaynaklar tarafından paylaşıldığını da vurgulayalım. Sonuç olarak Mark Gurman rivayetleri doğrulamış oluyor. Gurman, “Yeni ürünlerin ilkbaharda çıkması kuvvetle muhtemel görünüyor. Bu ürünlerin satışa sunulmasından sonra tüm dikkatler haziranda düzenlenecek olan WWDC’ye kayacak” dedi.

Yeni MacBook Air’larda en büyük değişiklik M3 işlemcisi olacak. Depolama alanı seçeneği 512 GB olabilir. Fakat bu durum kesin değil. Çünkü bazı söylentilerde Apple’ın 256 GB depolama birimi kullanabileceği ileri sürüyor. Yeni dizüstü bilgisayarların tasarımında değişiklik olması beklenmiyor. Teknoloji devi 2022’de Air modellerinin tasarımı elden geçirmiş ve yenilemişti.

ipad pro 1

M3’lü modellerin çıkmasından sonra M1 işlemcili MacBook Air’ın kademeli şekilde piyasadan kaldırılması söz konusu. M1’li Air’ın piyasadan çekilmesiyle birlikte M2’li MacBook’lar standart model olacak. M3’lü yeni dizüstü bilgisayarlar ağırlıklı olarak M1’li veya Intel işlemcili MacBook kullanıcılarını, ilk kez MacBook almak isteyen tüketicileri hedefliyor.

MacBook’lar için fiyatların biraz artmasından söz edilirken, yeni iPad Pro’larda ise işler daha farklı olabilir. Naver blog sitesine göre OLED ekranlı iPad Pro‘ların fiyatları 1500 dolardan başlayacak. Bu fiyat boyut ve özelliklere bağlı olarak 1800 ile 2000 dolara kadar yükselecek. Mevcut iPad Pro ve diğer iPad modellerini göz önüne alırsak yüksek fiyat artışından söz ediyoruz. Söz konusu fiyatlar bazı MacBook modellerinin bile fiyatlarını geçiyor. Mesela M2 işlemcili 13.6 inç’lik MacBook Air’ın fiyatı 1199 dolardan başlıyor. Bu artışın en büyük nedenlerinden biri ise OLED panel.

iPad Air serisindeki en büyük yenilik 12.9 inç’lik dev ekranlı model olacak. Yeni iPad Air’lara M2 işlemcisinin güç vermesi bekleniyor.

Vision Pro’ya Olan Talep Zamanla Azalabilir