Apple Yeni Nesil Mac Studio Üzerinde Çalışıyor

123 7

M3 işlemcili yeni Mac Studio’nun gelmesi bekleniyordu. Apple’la ilgili güvenilir kaynaklardan biri olan Mark Gurman bu konuyla ilgili daha fazla detay paylaştı.

Mark Gurman haftalık olarak yayınladığı Power On bülteninde Apple’ın 2024 Mac planlarıyla ilgili bilgiler verdi. Gurman’a göre Apple yeni Mac Studio üzerinde çalışıyor. Bu cihaz 2024’ün 2. yarısında piyasaya sürülecek. Yeni nesil Mac Studio’da M3 işlemcisinin henüz duyurulmamış en üst modeli olan M3 Ultra yer alacak. İşlemcide 32 CPU çekirdeği ve 80 GPU çekirdeği bulunacak. Tayvanlı araştırma şirketi TrendForce da Apple’ın WWDC’de M3 Ultra’ya sahip Mac Studio’yu tanıtacağını belirtiyor. Gurman, Mac Studio dışında Mac Pro’nun da M3 Ultra ile yenileneceğini ileri sürdü.

mac studio

Diğer yandan Mark Gurman’a göre Apple’ın 2024 Mac yol haritası pek parlak görünmüyor. Gurman, M3 işlemcili MacBook Air gibi dizüstü cihazların doğru şekilde pazarlanması halinde popüler olabileceğini, ancak Apple’ın düşen satışları tersine çevirme konusunda bazı şüpheleri olduğunu da ifade etti.

Çin’in sosyal medyası Weibo’da ismi bilinmeyen bir kullanıcı yeni Mac mini‘nin Apple’ın zaman çizelgesinde sonlarda olduğunu ileri sürdü. Kaynağa göre M3 işlemcili Mac mini’nin çıkmasına daha var. Kaynak bununla birlikte Apple’ın MacBook Air ve Pro modellerine daha çok ağırlık verdiğini ifade etti. Mark Gurman geçtiğimiz eylül ayında M3’lü mini modelinin henüz geliştirme aşamasında bile olmadığını ve 2024 sonundan önce çıkmasını beklemediğini belirtmişti. M2 işlemcili mini, M1’li modelden 2 yıl sonra geldi.

Apple Vision Pro Samsung’a Cevap Olabilir Mi?