OLED ekranlı yeni iPad Pro’lar 2024’ten önce gelmeyecek

ipad pro

Daha önce yaptığımız haberlerde bu sene yeni iPad Pro modellerinin gelmeyeceğini sizlere bildirmiştik. Hem analistlerin raporları, hem de farklı kaynaklardan gelen iddialar Apple’ın 2023’ü pas geçtiğini gösteriyor. Yeni iPad Pro’larda LCD yerine OLED panel olacağı söyleniyor. Apple hakkında sağlam sicili ve bağlantıları olan Mark Gurman yine ortaya çıktı, yeni iPad’ler hakkında bazı detaylar açıkladı. Bir yandan da eski iddiaları doğrulamış oldu.

Apple’la ilgili söylediği birçok şey gerçek çıkan Mark Gurman, yeni iPad Pro‘ların 2024’ün ilk yarısında çıkacağını belirtti. Yeni modellere de M3 işlemcisinin güç vereceğini söyledi. Gurman paylaştığı raporda, “Yeni Pro modellerinde daha yüksek çözünürlük, daha iyi kontrast ve daha canlı renkler sunan OLED panel kullanılacak. Cihazlarda işlemci olarak M3 yer alacaktır” ifadelerini kullandı.

Gurman daha önce paylaştığı başka bir raporda Apple’ın yeni Pro’larda boyutu büyütebileceğini belirtmişti. Mark Gurman’ın paylaştığı eski ve yeni detaylar, farklı kaynaklardan gelen iddiaları da doğruluyor.

ipad pro

Kore medyasında ise 2024 model Pro’ların daha pahalı olacağı iddiaları ortaya atılmıştı. Koreli kaynaklara göre Apple, yeni modellerde çift katmanlı yapıya sahip OLED kullanmak istiyor. İki katmanlı yapı çok daha uzun kullanım süresi, daha fazla parlaklık ve daha iyi görüntü sunuyor. Fakat 10 inç’lik cihazlar için OLED panellerin tedarik fiyatı 100 ile 150 dolar arasında. Ancak Apple’ın ihtiyaç duyduğu OLED paneller için tedarik fiyatı 11.1 inç için 270, 13 inç için 350 dolara yakın. LG ve Samsung’un maliyeti azaltmak için yeni planları devreye soktuğu söylense de, yeni iPad Pro’lar beklenenden daha pahalı fiyatla gelebilir. Şu anda 11 inç’lik LED Liquid Retina ekranlı iPad Pro’nun fiyatı 799 dolar.

Samsung katlanabilir telefon pazarını domine ediyor