Samsung katlanabilir telefon pazarını domine ediyor

Galaxy Z Fold 4

Samsung katlanabilir telefon pazarını domine ediyor. Şirketin bu alandaki satış rakamı, diğer tüm şirketlerin toplamından bile daha büyük.

Bildiğiniz gibi akıllı telefon pazarında son dönemin yükselen trendi katlanabilir telefonlar. Pek çok şirket artık akıllı telefon koleksiyonuna her yıl katlanbilir telefonlar da ekliyor. Bu konuda piyasaya öncülük eden şirket ise Samsung. Bu alana ilk giren şirketlerden biri olan Güney Koreli teknoloji devi, geçtiğimiz yıl da katlanabilir telefonlarına yenilerini ekledi. Şirketin yeni katlanabilir telefonları olan Galaxy Z Fold 4 ve Galaxy Z Flip 4, ağustos ayında piyasaya sürüldü. Çıktığı dönemde ilgiyle karşılanan bu iki telefon, sonraki dönemde de satış performanslarıyla Samsung’un yüzünü güldürmeyi başardı.

Galaxy Z Fold 4 ve Z Flip 4’ün yakaladığı bu başarıyla birlikte katlanabilir telefon pazarındaki dominasyonu daha da büyüyen Samsung, bu sayede bu alanın tartışmasız lideri haline geldi. Öyle ki Samsung’un bu alandaki satışları, diğer tüm şirketlerin satışlarının toplamından bile daha büyük.

katlanabilir telefon pazari 2022

Araştırma şirketi Canalys’in Financial Times ile paylaştığı verilere göre Samsung, geçtiğimiz yıl toplamda 11 milyondan fazla katlanabilir akıllı telefon sattı. Bu pazarda satılan toplam telefon sayısı zaten 14.2 milyondu. Yani neredeyse satılan her dört telefondan üçü Samsung’a aitti. Samsung’dan sonra en çok katlanabilir akıllı telefon satan şirket Huawei oldu. Onu diğer Çinli telefon üreticileri Oppo, vivo, Xiaomi, Honor ve Motorola oldu.

Öte yandan Canalys bu yıl katlanabilir telefon satışlarının kayda değer ölçüde artacağını öngörüyor. Canalys’e göre katlanabilir akıllı telefon satışları ikiye katlanarak 30 milyonun üzerine çıkacak. Bu rakam arttıkça Samsung dışındaki şirketlerin satış rakamlarının daha kayda değer seviyelere çıkması bekleniyor.

Neuralink’in insanlarda test edilmesine izin verilmedi