Yeni iPad Pro ve iPad Air’lar Biraz Daha Bekletecek

ipad pro 1 1

Apple’ın yeni iPad Pro ve iPad Air modelleriyle ilgili planı değişmiş görünüyor. Taze bir rapor çıkış tarihinin biraz daha ileri alındığını iddia etti.

Apple hakkında birçok paylaşımı doğru çıkan Mark Gurman, yeni nesil iPad Pro ve iPad Air modellerinin mayıs başında tanıtılacağını belirtti. Gurman, Apple’ın lansmanı ileri tarihe aldığını, OLED’li iPad Pro’ların karmaşık teknikle üretildiğini ve bunun da gecikmede payı olduğunu söyledi. Gurman ayrıca teknoloji devinin yeni cihazlar için yazılımı bitirmeye çalıştığını da sözlerine ekledi. Mark Gurman daha önce yeni tabletlerin mart sonu veya nisan başında çıkacağını öne sürmüştü. Weibo’da da yeni iPad’lerin mayıs gibi çıkacağı iddia edildi. Sonuç olarak iki farklı kaynak yeni tarih olarak mayıs ayını gösteriyor. Tabii ki Cupertino’lu firmanın ne yapacağı da belli olmaz.

ipad pro

2024 model iPad Pro’ların en dikkat çekici kısmı OLED ekran olacak. OLED, LED veya mini-LED ile karşılaştırıldığında doğal siyah ve daha canlı renkler sunuyor. Ayrıca daha fazla güç tüketimi de sağlıyor. Ayrıca yeni Pro tabletler piyasada hazırda bulunan LED ekranlı Pro tabletlere göre daha ince olabilir. Apple’ın OLED’i daha sonra iPad Air ve iPad mini’de de kullanması bekleniyor. Ayrıca gelecek sene sonunda OLED’li ilk MacBook’u da görebiliriz.

Apple’ın tedarik zincirine yakın kaynaklar da yeni Pro tabletlerin 4 TB’lık depolama alanı seçeneğiyle satışa çıkacağını ileri sürdü. Satışta olan 2021 model iPad Pro’larda 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB depolama seçenekleri var. Eski tarihli raporlarda 4 TB’tan yine bahsedilmişti, fakat bazı iddialarda Apple’ın 4 TB’tan vazgeçtiğini söylemişti. Yeni söylentilerde 2024 model Pro tabletlerin arkasında cam kullanılabileceği tekrar vurgulanıyor. Eğer bu doğruysa önemli bir değişiklik olacak.

Motorola Edge 50 Ultra’nın Tanıtım Videoları Sızdırıldı