Yeni iPad Pro’ların fiyatı beklenenden yüksek olacak

123 9

Güney Kore’den 2024 model iPad Pro’larla ilgili taze bir rapor geldi. Bu rapor tabletlerin OLED üretim tarihini ortaya çıkarırken, fiyatlar hakkında söylenenleri bir kere daha onaylıyor.

Korea Herald’ın haberine göre LG, yeni nesil iPad Pro‘ların OLED ekran üretimine 2024’ün Şubat ayında başlayacak. OLED ekranların iPhone’larda kullanılanların üç katı fiyata sahip olması bekleniyor. Bu da yeni iPad Pro’ların daha yüksek fiyatla satışa sunulacağını gösteriyor. Geçtiğimiz hafta yayınlanan başka bir raporda fiyatların tahmin edilenden daha yüksek olacağı iddia edilmişti, Korea Herald’ın paylaştığı haber eski raporu doğrulamış oluyor.

Bloomberg’ten tanıdığımız gazeteci Mark Gurman daha önce paylaştığı yazısında, Apple’ın LIPO kullanarak iPad’lerde çerçeveyi inceltmeyi planladığından bahsetmişti. LIPO, düşük enjeksiyonlu basınçlı kalıplama anlamına geliyor. DigiTimes da buna benzer rapor yayınlamıştı. DigiTimes’a göre 11 ve 13 inç’lik hibrit OLED panellere sahip yeni iPad Pro‘lar 2024’ün ortalarında piyasaya sürülecek. Hibrit OLED paneller esnek ve sert malzemelerin kombinasyonuyla üretiliyor. Böylece daha ince ve daha hafif tasarımın kullanılmasına katkı sağlıyor. OLED panel LCD ekrandaki arka aydınlatma ihtiyacını ortadan kaldırıyor. Doğal siyah renkle birlikte daha yüksek kontrast oranı, daha düşük güç tüketimi, daha uzun kullanım ömrü sunuyor.

ipad pro

Apple yeni nesil tabletlerinde başka neler yapmayı planlıyor? Mark Gurman’a göre Apple mevcut Magic Keyboard’a yönelik eleştirileri ele alarak yeni modelde daha büyük trackpad sunacak. Gurman, iPad Pro‘nun yeni Magic Keyboard sayesinde daha fazla dizüstü bilgisayara benzeyeceğini vurguladı. Görünüşe göre 2024 model Pro tabletler 2018’den bu yana iPad Pro serisinde yapılan en büyük yeniliklere sahip olacak.

11 ve 13 inç’lik modeller dışında gizemli 14 inç’lik modelden de söz ediliyor. Ekran analisti Ross Young, 14.1 inç’lik modelin 2023 başlarında çıkabileceğini söyledi, fakat sonradan bu tahminini değiştirdi ve bu modelin rafa kaldırıldığını belirtti. Konuya aşina olan kaynaklar ise 14.1 inç’lik modelin 2024’te gelebileceğini belirtiyor. Kaynaklar, iPad Pro’ya olan yazılımsal desteğin daha da arttığını vurgulayarak, Apple’ın daha büyük ekranı avantaja çevirmeyi planladığını söyledi. Bir süre önce Logic Pro ve Final Cut Pro’nun iPad sürümleri kullanıcıların beğenisine sunulmuştu.

Warhammer Age of Sigmar: Realms of Ruin DLSS Desteği Alıyor