Yeni nesil iPad Air geliştirme aşamasında

ipad air

Apple’la ilgili yeni haberler arka arkaya gelmeye devam ediyor. Teknoloji devine yakınlığıyla bilinen Mark Gurman, 6. nesil iPad Air’ın geliştirilmekte olduğunu söyledi.

Apple hakkında sağlam sicile sahip olan Mark Gurman, şirketin 6. nesil iPad Air‘ı geliştirdiğini söyledi. Fakat Gurman yeni iPad Air’ın özellikleri hakkında herhangi bir şey demedi ve ne zaman çıkacağının da belli olmadığını açıkladı.

iPad Air’ın son modeli yani 5. nesili 2022 Mart ayında çıktı. Apple, 5. nesil tablette M1 işlemciye, 12 MP ön kameraya, daha hızlı USB-C bağlantı portuna, hücresel modeller için 5G desteğine ve yeni renk seçeneklerine yer verdi. Cihazın 64 GB’lık başlangıç modeli 599 dolardan başlıyor. Gurman, yeni iPad Air’ın özelliklerini söylemese de, 6. nesilde tablette muhtemelen M2 işlemci, iPad Pro’daki gibi Thunderbolt bağlantısı, yatay format destekleyen ön kamera ve farklı yeni renk seçenekleri olacaktır.

ipad air

Bu yıl yeni bir iPad modelinin açıklanması beklenmiyor. M3 işlemcisi de ilk olarak Mac’ler de kullanılacak. Mark Gurman ve DigiTimes tarafından paylaşılan yeni raporlarda M3 işlemcili MacBook Pro’nun bu senenin 3. çeyreğinde açıklanacağı ileri sürülüyor. Belki MacBook Pro dışında MacBook Air da duyurulabilir. M3 çipiyle donatılmış 24 inç’lik iMac de seçenekler arasında, fakat farklı kaynaklar yeni iMac’in 2024’te geleceğini söylüyor.

Yeni iPad Pro’ları da 2024’te göreceğiz. Bu tabletlere M3 işlemcisi güç verecek. En önemli fark ise ekranda olacak. Yeni iPad Pro’ların OLED ekranla geleceği belirtiliyor. Daha önce paylaşılan bazı raporlarda Apple’ın OLED ekranlardaki maliyet sorununu çözmekle ilgilendiği iddia ediliyordu. Ancak yakın tarihli başka bir raporda da OLED panellerin bu sene seri üretime gireceğinden bahsedildi. 6. nesil iPad Air büyük ihtimal yeni iPad Pro’larla birlikte duyurulacaktır. En azından tahminler bu şekilde.

Merak uyandıran bilim kurgu filmi The Creator’dan yeni fragman