Yeni iPad Pro’lar Yakın Zamanda Piyasaya Sürülecek

ipad pro 1

Apple hakkında sağlam bağlantıları olan gazeteci Mark Gurman, yeni iPad Pro ve iPad Air modellerinin çıkış tarihini bir kere daha doğruladı.

Mark Gurman’a göre Apple, yeni iPad’leri mart sonu ya da nisan ayında satışa sunmayı planlıyor. Gurman, Magic Keyboard ve yeni Apple Pencil gibi aksesuarların da iPad’lerle birlikte eş zamanlı olarak çıkacağını da vurguladı. Bu çıkış tarihi daha önce Jeff Pu, Ming Chi Kuo, The Elec gibi bilinen kaynaklar tarafından da dile getirilmişti. Aslında Mark Gurman daha önceki PowerOn bülteninde de aynı zaman aralığını vermişti. Apple’ın iPadOS 17.4 güncellemesinin özel bir sürümünü hazırladığı ve yeni iPad’lerin çıkmasıyla birlikte bu güncellemenin de yayınlanacağı belirtiliyor.

ipad pro

2024 model iPad Pro’ların en dikkat çekici kısmı OLED ekran olacak. OLED, LED veya mini-LED ile karşılaştırıldığında doğal siyah ve daha canlı renkler sunuyor. Ayrıca daha fazla güç tüketimi de sağlıyor. Ayrıca yeni Pro tabletler piyasada hazırda bulunan LED ekranlı Pro tabletlere göre daha ince olabilir. Apple’ın OLED’i daha sonra iPad Air ve iPad mini’de de kullanması bekleniyor. Ayrıca gelecek sene sonunda OLED’li ilk MacBook’u da görebiliriz.

Apple’ın tedarik zincirine yakın kaynaklar da yeni Pro tabletlerin 4 TB’lık depolama alanı seçeneğiyle satışa çıkacağını ileri sürdü. Satışta olan 2021 model iPad Pro’larda 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB depolama seçenekleri var. Eski tarihli raporlarda 4 TB’tan yine bahsedilmişti, fakat bazı iddialarda Apple’ın 4 TB’tan vazgeçtiğini söylemişti. Yeni söylentilerde 2024 model Pro tabletlerin arkasında cam kullanılabileceği tekrar vurgulanıyor. Eğer bu doğruysa önemli bir değişiklik olacak.

vivo X100s Hakkında İlk Detaylar Ortaya Çıktı