Yapay zeka programı Hiber3D, oyun yapımında çığır açabilir

hiber3d

Sadece yazılı komut girerek 3D oyun dünyaları yaratan yapay zeka programı Hiber3D, oyun yapımında devrim yaratma potansiyeline sahip.

Yapay zeka tarafında şu anda tüm dikkatler ChatGPT ve Google Bard gibi gelişmiş dil modelleri üzerinde toplanmış olsa da aslında “Generative AI” olarak adlandırılan, yazılı komut girerek görsel materyal yaratabildiğimiz yapay zeka programlarında da dikkat çekici gelişmeler yaşanıyor. Midjourney ve Stable Diffusion gibi programların öncelik ettiği bu alanda yapılan atılımlar sayesinde kullanıcılar artık sadece metin girerek görsel yaratmakla kalmıyor, aynı zamanda videolar ya da üç boyutlu animasyonlar da yaratabiliyor. Ancak bu etkileyici işlere rağmen aslında Generative AI’ın daha yolun başında olduğu düşünülüyor. Çünkü yakın gelecekte bu teknolojilerin çok daha gelişmiş özellikler sunma potansiyeline sahip olduğu açıkça görülüyor.

yapay zeka oyun

Generative AI programlarının ne kadar büyük potansiyele sahip olduğunu gözler önüne seren programlardan biri de Hiber3D. Bu hafta BGR tarafından detaylı olarak tanıtılan Hiber3D, oyun yapımında çığır açma potansiyeline sahip. Çünkü Hiber3D, sadece 2D ya da 3D görseller yaratmakla sınırlı kalmıyor, içinde hareket edilebilen oyun dünyaları yaratarak oyun yapmak isteyenler için eşsiz bir aracın yolda olduğunu gösteriyor.

Belki Hiber3D kendisi oyun yapımı için kritik bir araç haline gelmeyebilir, ancak bu ve benzeri programların ortaya çıkmış olması, oyun yapımında bir devrimin yolda olduğunu gösteriyor. Çünkü Hiber3D gibi yapay zeka programlarının hayatımıza girmesi, oyun yapmak isteyen kişilerin, bu hayallerini çok daha kolay bir şekilde gerçeğe dönüştürmesinin yolunu açabilir.

Galaxy S24 Ultra etkileyici bir kamerayla geliyor