Zıt kutuplar aşkta birbirini çekmiyormuş

Zıt kutuplar aşkta birbirini çekmiyormuş

Zıt kutuplar aşk hayatında birbirini çeker lafını duymuşsunuzdur ancak görünüşe göre durum pek de öyle değil. İşte tüm detaylar.

Geçenlerde yapılan bir araştırma zıt kutuplar birbirini çeker fikrini tamamen eledi. Aşkta “zıtlıklar birbirini çeker” şeklindeki popüler atasözünün aksine, 80.000’den fazla heteroseksüel İngiliz çift üzerinde yapılan yeni bir araştırma, bireylerin benzer nitelikler sergileyenlerle partner olma eğiliminde olduğunu ortaya çıkardı. ABD’deki Boulder’daki Colorado Üniversitesi’nden araştırmacılar da dahil olmak üzere araştırmacılar, 80.000’i Birleşik Krallık’ta olmak üzere milyonlarca çiftin 130’dan fazla özelliğine ilişkin yaklaşık yüzyıllık verileri analiz etti.

Zıt kutuplar aşkta birbirini çekmiyormuş

Araştırmanın başyazarı Tanya Horwitz, “Bulgularımız, benzer karakterlerin gerçekten de bir araya gelme ihtimalinin daha yüksek olduğunu gösteriyor” dedi. Nature Human Behaviour dergisinde yayınlanan çalışma, siyasi eğilimlerden ilk cinsel ilişki yaşına ve madde kullanım alışkanlıklarına kadar analiz edilen özelliklerin yüzde 82 ila yüzde 89’u için partnerlerin benzer olma ihtimalinin daha yüksek olduğunu ortaya çıkardı.

Analizlerinin yalnızca bir bölümünde ve özelliklerin yalnızca yüzde 3’ünde bireylerin kendilerinden farklı olanlarla partner oldukları görüldü. Bilim insanlarına göre yeni bulgular, genetik araştırma alanı için önemli çıkarımlar içeriyor. “Genetikteki pek çok model, insanların çiftleşmesinin rastgele olduğunu varsayıyor. Bu çalışma, bu varsayımın muhtemelen yanlış olduğunu gösteriyor” dedi çalışmanın kıdemli yazarı Matt Keller. Bu da insanların üremeleri hakkında bir çok fikre varmamıza yardımcı olabilir. Zıt kutuplar uzun vadede beraber olamıyor.

PlayStation Plus kullanıcıları tepki olarak aboneliklerini iptal ediyor