Square Enix Yeni Oyunları İçin Yapay Zekayı Devreye Sokuyor

square enix

Square Enix CEO’su Takashi Kiryu, bundan sonra oyunlarını hazırlarken yapay zekayı çok daha agresif şekilde kullanacaklarını açıkladı.

Oyun dünyasının önde gelen stüdyoları arasında yer alan Square Enix, bu hafta oyun dünyasında yeni bir tartışma yaratabilecek bir açıklamaya imza attı. Square Enix CEO’su Takashi Kiryu, bundan sonra hem oyunlarını hazırlarken hem de yayınlarken yapay zekayı çok daha agresif şekilde kullanacaklarını açıkladı.

Kısa süre önce şirketin başına geçen Kiryu, 2023’te ChatGPT’nin hayatımıza girmesiyle birlikte; yeni içerikler yaratma, metinleri çevirme ve yazılı diyaloglar kurma gibi oyun dünyasını yakından ilgilendiren pek çok konuda yeni imkanların ortaya çıktığına dikkat çekti. Bu yeni imkanların sadece yaratacakları şeyleri değil, bunları nasıl yarattıklarını da kayda değer şekilde değiştireceğini belirtti. Kiryu bu konudaki planlarını detaylandırmasa da bu söyledikleri, bundan sonra oyunların üretiminde geliştiricilerden ziyade yapay zeka programlarının kullanılabileceğini gösteriyor.

square enix evden çalışma

Bunun oyunlara ve oyunculara yansıması nasıl olur bilinmez, ancak oyun dünyasında çalışanlar için pek hayra alamet olmadığını söyleyebiliriz. Çünkü ChatGTP benzeri generative yapay zeka programlarının oyun yapımına dahil edilmesi, çok sayıda programcıyı ve yazarı işsiz bırakabilir. Zaten daha en başta bunu tartışma yaratabilecek bir açıklama olarak nitelendirmemizin sebebi de bu.

Bugün geldiğimiz noktada, yapay zeka programlarının oyun yapımına er ya da geç dahil edilmemesi imkansız görünüyor. Nitekim Square Enix’in son açıklamaları bunun çok yakında gerçekleşeceğinin habercisi. Şimdi asıl merak edilen bu entegrasyonun nasıl sonuç vereceği ve oyun dünyasında ne gibi değişikliklere sebep olacağı.

Samsung Galaxy S24 Serisinin Yeni Görselleri Sızdırıldı