Microsoft, Copilot AI’yı Minecraft Gibi Oyunlara Ekliyor

Copilot AI

Oyunlarda yapay zeka asistanı dönemi başlıyor. Microsoft, Copilot AI adlı yapay zeka programını Minecraft gibi bir iki oyuna ekleyecek.

Son dönemde pek çok alanda kullanılmaya başlanan yapay zeka programlarının çok yakın bir gelecekte devrim yaratacağı alanlardan birinin de oyun dünyası olması bekleniyor. Çünkü yapay zekanın bugün geldiği nokta, oyunlarda çok daha gelişmiş dünyaların yaratılmasının önünü açıyor. Nitekim daha şimdiden bu alanda çalışmalar başlamış durumda. Hatta tamamen yapay zeka destekli NPC’ler geliştirmek üzerine çalışan şirketler bile kuruldu.

Yapay zeka alanında yaşanan patlamaya öncülük eden şirketlerden biri olan Microsoft da yapay zekanın oyun dünyasında yaratabileceği etkinin farkında. Bu yüzden Amerikalı teknoloji devi şimdiden bu alanda adımlar atmaya başladı.  Şirket bu hafta düzenlediği bir etkinlikte yapay zeka programı Copilot AI’ın yeni özelliklerini tanıttı. Copilot AI, Minecraft gibi oyunlarda, akıllı bir asistan olarak oyunseverlere yardımcı olacak.

Minecraft şu ana kadar 300 milyondan fazla kopya sattı

Şirket, Copilot AI teknolojisinin Minecraft gibi oyunlarda nasıl çalışacağını göstermek için bir demo videosu yayınladı. Yapay zekanın oyunda nasıl bir kılıç yapılabileceği konusunda oyuncuya yardımcı olduğu bu demo videosunu aşağıda bulabilirsiniz. Copilot, ChatGPT ve diğer chatbotlar gibi oyuncunun söylediklerini anlayacak ve onlara en iyi şekilde yardımcı olacak talimatları verecek. Şimdilik belli başlı Xbox ve PC oyunlarında kullanılacak bu teknoloji, önümüzdeki bir iki yıl içinde oyunlarda yaygın olarak gördüğümüz bir araca dönüşebilir.

Copilot+ PC Tanıtıldı: Windows Bilgisayarlarda Yapay Zeka Dönemi Başlıyor