Midjourney yeni özelliğiyle Photoshop’u aratmıyor

Midjourney

Midjourney, Adobe Photoshop’un ses getiren Generative Fill özelliği ile oldukça benzer bir fonksiyona sahip yeni bir özelliğe kavuştu.

Şu anda yapay zeka tarafında tüm dikkatler ChatGPT ve benzeri gelişmiş dil modellerine çevrilmiş olsa da aslında bu teknolojilerin yaygın kullanım aşamasına geçen bir başka versiyonu daha var. O da metin girerek pek çok farklı türde görseller yaratılmasına olanak sağlayan Midjourney gibi programlar. Dall-e, Leonardo, Starry.AI gibi pek çok farklı versiyonu olan bu yapay zeka programları her geçen gün daha da gelişiyor. Geliştikçe de daha popülerleşiyor.

Her yeni versiyonuyla daha da heyecan verici bir hal alan Midjourney, bu hafta yeni bir özelliğe daha kavuştu. Bu yeni özellik, Photoshop’un en dikkat çekici yapay zeka özelliklerinden birine oldukça benziyor.

photoshop

Hatırlarsanız Adobe Photoshop, geçtiğimiz haftalarda Generative Fill adını verdiği, yapay zeka destekli yeni bir özellik sunmuştu. Bu özellik kullanıcıların görsellerde istedikleri bir alanı seçip yapay zekaya bu alanı görselle uyumlu şekilde doldurma komutu vermelerini sağlıyordu. Aynı şekilde yapay zeka görselin çevresini de orijinal görüntüyle uyumlu bir şekilde doldurabiliyordu.

Midjourney’nin bu hafta tanıttığı ‘Vary (Region)’ adlı yeni özelliği de Generative Fill ile oldukça benzer bir işlev görüyor. ‘Vary (Region)’ özelliği sayesinde yaratıcılar görsel içinde istedikleri bir bölgeyi seçerek, girdikleri metin komutuyla burada yapay zekanın görsel üzerinde oynamasını sağlıyor. Adobe Photoshop yapay zeka özellikleri ile kendisini hızla geliştiriyor olsa da, tamamen yapay zeka odaklı programlar ve platformlar da ondan geri kalmayacak gibi duruyor.

Baldur’s Gate 3 yıl bitmeden Xbox’a gelecek