Apple yapay zekaya bir servet harcayacak

Apple yapay zeka

Yapay zeka alanına önemli yatırımlar yapmaya devam eden Apple, sadece önümüzdeki yıl bu alana 4.75 milyar dolar harcamayı planlıyor.

Bildiğiniz gibi son dönemde teknoloji dünyasının tüm odağı yapay zeka, yani A.I. alanına kaymış durumda. ChatGPT’nin yakaladığı büyük başarı sonrası neredeyse tüm şirketler kendi ürün ve hizmetlerine A.I. teknolojilerini bir şekilde entegre etmenin yollarını arıyor. Elbette bu şirketler arasında Amerikalı teknoloji devi Apple da yer alıyor.

Aslında akıllı asistanı Siri aracılığıyla zaten bir süredir bu alanda varlık gösteren Apple, önümüzdeki yıllarda kullanıcılarına çok daha gelişmiş yapay zeka teknolojileri sunmak istiyor. Ancak bunun için şirketin ciddi yatırım yapması gerekiyor. Nitekim Apple da bu durumun farkında olsa gerek ki A.I. teknolojilerine bir servet harcamaya hazırlanıyor.

Yapay zeka niyet mektubu yazdı, iş görüşmesine çağrıldı

Apple konusunda en güvenilir analistlerden biri olan Ming-Chi Kuo’nun son raporuna göre Amerikalı teknoloji devi, yapay zeka teknolojilerine sadece 2024’te 4.75 milyar dolar harcamayı planlıyor. Bu yatırımın önemli bir kısmının A.I. sunucularına gideceği tahmin ediliyor. Çünkü Apple önümüzdeki yıl çıkacak iPhone’larda kullanacağı iOS 18 işletim sisteminde, generative A.I. teknolojilerine yer vermek istiyor. Bildiğiniz gibi generative A.I. ifadesi yazılı metin girerek görsel ya da video üretebilen yapay zeka programlarını tanımlamak için kullanılıyor. Yani Apple sadece ChatGPT gibi gelişmiş dil modellerine değil, Midjourney ve Dall-e gibi generative A.I. programlarına da rakip olacak teknolojiler üzerinde çalışıyor.

iPhone 15 Çin’de beklediği ilgiyi görmedi