Yapay zeka niyet mektubu yazdı, iş görüşmesine çağrıldı

Yapay zeka niyet mektubu yazdı, iş görüşmesine çağrıldı

Yapay zeka gün geçtikçe gelişiyor. Bu kapsamda artık başarılı niyet mektupları dahi yazacak hale geldiler. İşte detaylar.

Yapay zeka gittikçe akıllanıyor. Son dönemlerde geliştirilen teknoloji yazdığı niyet mektubu ile iş görüşmesine çağrıldı. OpenAI’nin yapay zeka sohbet robotunun yeni bir versiyonu olan ChatGPT, geçtiğimiz haftalarda interneti çılgına çevirdi. Etkileyici bilgi yelpazesi ve kullanımı kolay biçimi nedeniyle kullanıcılar tarafından övülen insanlar, kod, haber makaleleri ve hatta üniversite makaleleri yazmak için chatbot’u kullanıyor.

Yapay zeka niyet mektubu yazdı, iş görüşmesine çağrıldı

Hayattaki en sıkıcı görevlerden biri olan işe başvurmak için kullanışlılığını test etmeye karar veren bir kullanıcı oldukça başarılı oldu. Ön yazılar gibi detaylar için gelişmiş teknolojiyi kullandı.

ChatGPT’ye bazı gerçek iş tanımları ve uydurma deneyimi hakkında birkaç kısa cümle veren kullanıcı deneyimlerini aktardı: “Yapay zekanın hazırladığı içerikleri işe alma müdürlerine gönderdim. Biri bir sosyal medya asistanı, diğeri bir satın alma memuru olarak başvurduğum işlerden olumlu dönüşler aldım. Yazının gerçek biri tarafından yazılmış gibi olduğunu söylediler”.

Birleşik Krallık’taki işe alma şirketi Reed’de işe alım uzmanı olan Chris Willsher, “Muhtemelen bunun gerçek bir aday tarafından yazıldığını düşünürüz ve ardından bir tarama görüşmesi yaparız” dedi. “Mektubun yapısı iyi,” diye ekledi. “Ancak başvurdukları şirketle ilgili bazı ayrıntılardan yoksun.” Buna rağmen başarılı bir mektup yazan ChatGPT tekrar gündeme oturdu.

49 İnç Kavisli Asus ROG STRIX XG49WCR monitör tanıtıldı