49 İnç Kavisli Asus ROG STRIX XG49WCR monitör tanıtıldı

rtr

Tayvanlı teknoloji devi ASUS , CES 2023’te Asus ROG STRIX XG49WCR monitör ismini verdiği yeni süper ultra geniş ekranı tanıttı.

ASUS ROG STRIX XG49WCR Monitör, 5120×1440 piksel çözünürlüğe ve 32:9 ekran en boy oranına sahip 49 inçlik ultra geniş kavisli bir ekrana sahiptir. Ekran, sorunsuz bir şekilde tek bir monitör olarak kurulan iki adet 27 inç 1440p ekran olarak görülebilir. Ekranı görüş alanınızın kenarı boyunca saran monitörün 1800R kavisi sayesinde herşey göz önüne gelmiş oluyor.

Bu muhteşem monitor hem NVIDIA hem de AMD sistemlerinden VRR için adaptive-sync tarafından desteklenen 165Hz gibi nispeten yüksek bir yenileme hızına sahiptir. Diğer özellikler arasında %125 sRGB kapsamına sahip genişletilmiş bir renk gamı ​​ve dE <2 ile fabrika kalibrasyonu yer alıyor.

ASUS ROG STRIX XG49WCR

Asus ROG STRIX XG49WCR DisplayPort 1.4, HDMI 2.0, USB type-C, USB veri portları ve hatta bir Ethernet konektörü bağlantı seçenekleri arasında yer alıyor. XG49WCR’nin yerleşik RJ45 konektörü, dizüstü bilgisayarlar için bir bağlantı istasyonu olarak işlev görmesini sağlayarak tek bir USB-C bağlantısı üzerinden ağ bağlantısı sağlar. USB tip-C arabirimi, 65 W ters güç kaynağını destekler. Böylece, bir ekran sinyalini kabul ederken ve sizi ekranın dahili USB hub’ına bağladığınız aksesuarlara bağlarken dizüstü bilgisayarınızı şarj edecektir.

Ekran, kullanıcının bir klavye ve fare kullanarak ekrana bağlı iki cihaz arasında zahmetsizce kontrol değiştirmesine izin veren bir Akıllı KVM anahtarı içerir. İmlecinizi ekranın bir tarafından diğer tarafına hareket ettirdiğinizde, ROG Strix XG49WCR, Smart KVM kullanarak kontrolü bir makineden diğerine otomatik olarak değiştirerek manuel geçiş ihtiyacını ortadan kaldırır. ASUS’un ROG STRIX XG49WCR Monitörü bu yılın ikinci çeyreğinde piyasaya sürmesi beklenirken, 1199 Euroluk bir fiyat etiketine sahip olması bekleniyor.

iPhone SE 4 2024’te piyasaya sürülmeyebilir