Elon Musk yeni şirketi xAI’yı kurdu

Elon Musk, Amber Heard için tehdit mektubu yollamış!

Yapay zeka teknolojilerine yönelik endişelerini sık sık gündeme getiren Elon Musk, kendi yapay zeka şirketi xAI’yı kurduğunu açıkladı.

Son dönemde yapay zeka alanında yapılan atılımlara karşı endişelerini dile getiren başlıca isimlerden biri olan Elon Musk, bir yandan yapay zeka konusunda temkinli davranılmasını öğütlerken, bir yandan da kendi yapay zeka projesi üzerinde çalışıyordu. Hatırlarsanız Musk’ın kendi yapay zeka şirketini kuracağı bir süredir konuşuluyordu. Musk tarafından da doğrulanan bu proje nihayet hayata geçirildi. Musk, yapay zeka alanına odaklanan yeni şirketi xAI’yı kurduğunu duyurdu.

ChatGPT gibi yapay zeka programlarının mevcut halini politik olarak sıkıntılı bulan Musk, bu programlara alternatif olacak yeni bir yapay zeka geliştirmeyi hedefliyor. Musk ayrıca bu yapay zeka aracılığıyla evrenin gerçeklerini keşfetmeye çalışacaklarını söylüyor. Bugüne yapay zeka alanındaki çalışmalar ChatGPT ve Google Bard gibi LLM’lere yani devasa dil modellerine odaklanıyor olsa da aslında yapay zeka bundan çok daha fazlası olma potansiyeline sahip. Musk ve yeni kurduğu yapay zeka ekibi de bu potansiyeli ortaya çıkarmayı hedefliyor.

xAI

Elon Musk’ın kurucusu olduğu xAI’ın yapay zeka ekibinde daha önce OpenAI, Google Research, Microsoft Research ve DeepMind gibi girişimlerde bu alanda önemli işler ortaya koymuş isimler yer alıyor. Personel tarafında oldukça iyi bir ekibi bir araya getiren Musk, donanım alanına da önemli yatırımlar yapıyor. Hatırlarsanız Elon Musk’ın yeni yapay zeka projesi için 10 bin GPU satın aldığı haberini kısa süre önce sizlerle paylaşmıştık. Yani anlayacağınız Musk bu yeni girişiminin başarıya ulaşması için hiçbir masraftan kaçınmıyor. Musk’ın bu yatırımının nasıl karşılık vereceğini bekleyip göreceğiz. Ancak yapay zeka gibi tüm insanlığın kaderini etkileyebilecek bir konuda farklı girişimlerin ve yaklaşımların da olması umut verici.

Nothing Phone 2 resmen tanıtıldı