Oppo yeni yonga seti için mesai harcıyor

Oppo K10 2

Akıllı telefon pazarındaki güçlü isimlerden biri olan Oppo, kendi yonga setini üretmek için somut adımlar atmaya başladı. Peki Çinli teknoloji devinin kendi yonga seti ile donattığı ilk modeli ne zaman çıkacak? İşte yanıtı.

Oppo yeni yonga seti için mesai harcıyor. Son dönemde tüm dünya gündemini ilgilendiren bir sorun söz konusu. Çip sıkıntısı. Bu sıkıntı hem hammadde, hem de üretim tarafında ciddi problem oluşturmuş durumda. Çip sıkıntısının ortaya çıkması özellikle teknoloji tarafındaki isimleri de olumsuz etkiliyor.

Oppo Reno 9 1 1

Bilindiği üzere akıllı telefon sektöründe kendi yonga setini geliştiren isim sayısı hayli kısıtlı. Huawei, Apple ve Samsung bu teknolojiyi elinde bulunduruyor. Sektördeki diğer isimler ise Qualcomm ve MediaTek gibi devlerin kapısını çalıyor.

Mevcut çip sıkıntısı özellikle kendi yongasını üretmeyen şirketleri hayli zor durumda bıraktı. Bu problemler bazı üreticileri ar-ge tarafında önemli adımlar atmaya zorladı.

Oppo kendi yonga seti için kolları sıvadı

Oppo yeni yonga seti için mesai harcıyor

Ar-ge tarafında önemli adımlar atması beklenen isimlerden birisi de Oppo. Bir süredir ülkemizde de kurumsal olarak hizmet veren Çinli üretici, kendi yonga setini üretmek için harekete geçti. İlk etapta nasıl bir yol izleneceği şimdilik bilinmiyor.

oppo find x6 pro

Fakat Oppo önümüzdeki yıl kendi yonga setiyle donattığı üst segment modelini satışa sunma niyetinde. Bu ne zaman, nasıl gerçekleşir şimdilik kestirmek güç. Fakat önümüzdeki süreçte Oppo haricindeki diğer isimlerin de yonga seti üzerine önemli adımlar atması bekleniyor.

Hatırlanacağı üzere Xiaomi de bir süre önce bu tarz adımlar atma niyetindeydi. Fakat Çinli üretici genel üretim aşamasına bir türlü geçemedi.

Naughty Dog Uncharted 5 için çalışmaya devam ediyor