ABD ve Birleşik Krallık’ta yapılan yeni bir araştırmaya göre, yetişkinler arasında en az bir kez bir yapay zeka programı kullananların oranı yüzde 40’e çıkmış durumda.
Özellikle ChatGPT’nin yakaladığı başarı, yapay zeka programlarına olan ilgiyi bir anda arttırdı. Ama aslında ChatGPT’den önce de bu programlar hayatımıza yavaş yavaş sızmaya başlamıştı. Bir yandan TikTok ve Instagram gibi sosyal medya uygulamalarındaki A.I. destekli filtreler, bir yandan Midjourney ve benzeri metinden görsel yaratma platformları derken, bu teknolojinin kullanımı bir anda yaygınlaştı. Bu hafta yayınlanan yeni veriler de yapay zeka kullanımının ne kadar yaygın hale geldiğini gözler önüne seriyor.
Onepulse’un ABD ve Birleşik Krallık’ta yaptığı araştırmaya göre bu ülkelerde yaşayan yetişkinlerin yüzde 40’ı en az bir kez bir yapay zeka programı kullanmış durumda. Bunlardan yüzde 27’si ChatGPT’yi denediğini söylüyor. Dall-E, Stable Diffusion, Replika, Midjourney, Night Cafe gibi daha çok metinden görsel yaratma odaklı A.I. platformlarını kullananların oranı ise yüzde 12. Bu yüzde 12’lik kısım, sadece ChatGPT’nin değil Dall-E ve Midjourney gibi platformların da geniş kitlelere ulaşmayı başardığını gösteriyor.
Bu A.I. programlarının önümüzdeki dönemde çok daha yaygın hale gelmesi bekleniyor. Sadece geçtiğimiz ay ziyaret sayısı 1.6 milyar olan ChatGPT her geçen gün daha fazla kullanıcı çekiyor. Bu da yetmezmiş gibi bir de Google Bard gibi alternatif platformlar hayatımıza giriyor. Buna bir de diğer cihaz ve servislerdeki A.I. entegrasyonu dahil edilince ortaya yadsınamaz bir tablo çıkıyor. Yapay zeka artık burada ve burada kalma niyetinde.