Midjourney yeni özelliğiyle gerçekçi görseller oluşturuyor

123 6

Yapay zeka alanındaki hızlı gelişmeler gündeme damgasını vuruyor. Haftalardır dünyayı kasıp kavuran ChatGPT, mart ayında tanıtılan ve kullanıma sunulan yeni sürümüyle birlikte bambaşka bir seviyeye yükseldi. Şu anda resmen ChatGPT-4 çılgınlığı yaşanıyor. Diğer yandan yazıları görsellere dönüştüren yapay zeka araçları var ki, bunlar arasında en popüleri Midjourney. Kısa süre Midjourney’nin yeni özelliği kullanıma sunuldu. Bu özellik sayesinde çılgın ve gerçekçi görseller oluşturulabiliyor. İşte detaylar…

Midjourney, yazılardan görsel oluşturan bir yapay zeka aracı. Birkaç ay önce açık beta sürümüne geçmiş ve Discord üzerinden kullanıcılara açılmıştı. Geçtiğimiz mart ayında 5. versiyonu çıktı. Yapay zeka aracı yeni versiyonunda deepfake dediğimiz, gerçeğinden ayırt edilmesi neredeyse çok zor olan görseller üretmeye başladı. Kullanıcıların, Papa Francis’in son moda mont giydiği sahte görseller oluşturulmasından sonra ücretsiz deneme de sonlandırıldı. Geliştiriciler bu kararı kötüye kullanım ve yoğun talepten dolayı aldıklarını söylüyor. Şu anda aylık abonelikle resimler oluşturulabiliyor. Papa Francis’in mont giydiği sahte görsellerin, bazı haber siteleri tarafından gerçek sanılıp haber olarak paylaşıldığını da belirtelim.

midjourney

Gelelim asıl konumuza. Midjourney’nin “Describe” adında yeni özelliği kullanıma sunuldu. Bu özellik yapay zeka aracının, yüklenen (Upload edilen) görsel üzerinden yeni görüntüler oluşturmasını sağlıyor. Discord kanalında, “/describe” yazdıktan sonra istediğiniz resmi seçip, yüklüyorsunuz. Yapay zeka aracı, yüklenen resme dayanan dört farklı açıklamayı ekrana getiriyor. Bu açıklamalar da oluşturulacak olan yeni görselin içeriğiyle ilgili. Her açıklama, bir numaraya bağlı ve bu numaralardan birini seçerek, Midjourney’nin orijinal resmi temel alan yeni bir görüntü oluşturmasını sağlıyorsunuz. Ortaya çıkan sonuçlar oldukça gerçekçi.

Describe özelliği yeni materyaller üretmek için oldukça harika bir özellik. Fotoğrafların farklı birçok versiyonu Midjourney tarafından üretilebilir. Fakat bu durum telif hakları ve farklı noktalarda da tartışmalara neden oldu. Bazı uzmanlar Midjourney’nin ünlü bir resim veya fotoğraftan ürettiği bir görselin telif haklarına dahil olması gerektiğini belirtti.

Google Bard matematik canavarına dönüştü