PlayStation Plus kataloğuna eklenecek oyunlar açıklandı

doom eternal

PlayStation Plus’ın oyun kataloğuna nisan ayında eklenecek oyunlar belli oldu.

Bildiğiniz gibi Sony, her ay abonelerine iki ya da üç oyunu ücretsiz olarak verdiği ve zaman zaman özel indirimler sunduğu PlayStation Plus servisini, geçtiğimiz yıl Xbox Game Pass benzeri bir platforma dönüştürdü. Netflix’in oyunlara özgü versiyonu gibi tanımlayabileceğimiz bu sistemde, PS Plus’ın Extra ya da Deluxe paketlerinden birine abone olan oyuncular, yüzlerce oyuna erişim sağlıyor.

PS Plus Extra ve PS Plus Deluxe paketleri özellikle ilk çıktıkları dönemde son derece dikkat çekici oyunlara sahipti. Ancak zamanla bu oyunlardan bir kısmı platformdan kalktı. Neyse ki Sony platformdan ayrılan oyunların yerine yenilerini koymaya devam ediyor. Şirket her ay olduğu gibi bu ay da PlayStation Plus servisine yeni oyunlar ekliyor. Nisan ayında platforma eklenecek bu oyunların hangileri olacağı da belli oldu.

playstation plus

Bu ay PlayStation Plus kataloğuna eklenecek oyunların başında Doom Eternal geliyor. 2020’de çıkan ve pandemi şartlarının da etkisiyle o yılın en dikkat çekici yapımlarından biri olan Doom Eternal’ın yanı sıra 10 yeni oyun daha PS Plus kataloğunda oyunseverleri bekliyor. 18 Nisan’dan itibaren Extra kullanıcılarının erişimine açılacak olan oyunlar şunlar olacak:

Kena: Bridge of Spirits (PS4, PS5)
Doom Eternal (PS4, PS5)
Riders Republic (PS4, PS5)
Wolfenstein 2: The New Colossus (PS4)
Slay the Spire (PS4)
Monster Boy and the Cursed Kingdom (PS4, PS5)
The Evil Within (PS4)
Wolfenstein: The Old Blood (PS4)
Bassmaster Fishing (PS4, PS5)
Paradise Killer (PS4, PS5)
Sackboy: A Big Adventure (PS4, PS5)

En üst pakete, yani Premium paketine üye olanlar ise bunlara ek olarak dört klasik Doom oyununa da klasikler kataloğundan erişim sağlayabilecek.

Doom (1993)
Doom 2 (1994)
Doom 64 (1997)
Doom 3 (2003)
Dishonored: Definitive Edition

Yeni Game of Thrones dizisi resmen duyuruldu