Yapay zeka G7 zirvesinde de gündeme taşındı

yapay zeka

Hiroshima’da gerçekleşen G7 zirvesinde bir araya gelen dünya liderleri, yapay zeka teknolojileri konusunda nasıl bir yol izleneceğini de masaya yatırdı.

Dünyanın öncü ülkelerinin liderlerinin bir araya geldiği G7 zirvesinin bu yılki ayağı geçtiğimiz günlerde Japonya’nın Hiroshima şehrinde gerçekleşti. Tüm dünyanın kaderini etkileyecek mevzuların masaya yatırıldığı zirvede, son dönemde gündemden hiç düşmeyen yapay zeka teknolojileri de başlıca gündem maddelerinden biri oldu.

ABD, Almanya, Fransa, İngiltere, İtalya, Japonya ve Kanada başkanlarının bir araya geldiği zirvede, yapay zeka alanında yaşanan gelişmelerin takip edilmesi ve bu alandaki çalışmaların kontrol edilmesi için bir çalışma grubunun oluşturulmasına karar verildi. Bu çalışma grubu, hem ChatGPT ve Google Bard gibi A.I. programlarını hem de Dall-E ve Midjourney gibi görsel yaratma programlarını takip edecek bu teknolojilerin sebep olabileceği sorunları ortadan kaldırmak için işbirliği yapacak.

g7 2023

G7 liderleri sadece yapay zeka ile ilişkili felaket senaryolarını değerlendirmekle kalmadı, aynı zamanda bu teknolojilerin sebep olabileceği daha farklı sorunları da tartıştı. Mesela bu teknolojilerin telif haklarını ihlal etmesi konusu da masaya yatırıldı, bu teknolojiler yüzünden işini kaybedecek insanlar da.

G7 zirvesindeki bu görüşmeler doğrudan sonuçlar doğurmayabilir. Ancak dünya liderlerinin bir araya geldiği bir zirvede başlıca konu başlıklarından birinin yapay zeka olması, bu teknolojilerin ne kadar önemli olduğunu bir kez daha gözler önüne serdi.

Meta, Avrupa Birliği’nden bir ceza daha alabilir