Yapay zeka insanlığın sonunu getirecek mi?

Yapay zeka beş saatte bir bilgisayar tasarladı!

Yapay zeka yüzünden yok olma riskini azaltmak, salgın hastalıklar ve nükleer savaş kadar önemli bir mesele haline geldi. İşte tüm detaylar.

Yapay zeka konusunda uzman bir profesör: “Bir yapay zeka profesörü olarak ben de her türlü riski azaltmaktan yanayım ve bunun üzerinde kişisel olarak çalışmaya hazırım. Ancak insalanların şu anda acil bir tehdit varmış gibi hissetmesine gerek yok. Fakat giderek büyüyen AI karşısında da endişeleri gidermeliyiz” dedi. Encyclopedia Britannica tarafından tanımlandığı gibi, yok olma “bir türün yok olması veya yok edilmesi” olarak tanımlanıyor. Alanında en saygın ve sağlam bilim adamları arasında yer alan bildiriyi imzalayanların çoğu iyi niyetli olsa da bir nokta da yapay zeka kontrolden çıkabilir. Gittikçe gelişen ChatGPT dahi bir bilgisayarı hackleyerek kaçmaya çalışmıştı.

Yapay zeka insanlığın sonunu getirecek mi?

Future of Life Enstitüsü’nün web sitesinde yer alan dilekçede: “Kapsamlı araştırmaların gösterdiği ve üst düzey AI laboratuvarları tarafından kabul edildiği üzere toplum ve insanlık için büyük riskler mevcut” ifadeleri yer aldı. Yapay zekanın gelişmesi “Makinelerin bilgi kanallarımızı propaganda ve gerçek olmayan şeylerle doldurmasına izin vermeli miyiz? İnsanlar için tatmin edici olanlar da dahil olmak üzere tüm işleri otomatikleştirmeli miyiz? Sonunda sayıca üstün olabilecek, zekice üstün gelebilecek, modası geçmiş ve bizim yerimizi alabilecek insan olmayan zihinler geliştirmeli miyiz? Medeniyetimizin kontrolünü kaybetme riskini almalı mıyız? sorularını gündeme getiriyor.

Meta, Instagram kullanıcıları için haber gönderilerini sınırlayacak