Yapay zeka Megatron endişe verici açıklamalar yaptı

iranlı bilim insanı yapay zeka

Yapay zeka Megatron son derece ürkütücü açıklamalara yer verdi. Onun yaptığı açıklamalara bakacak olursak yapay zeka tahmin edilenden çok daha kötü sonuçlara neden olabilir. Hadi gelin merak edilen bütün ayrıntılara birlikte bakalım.

Yapay zeka Megatron tartışmalara neden olacak bazı açıklamalar yaptı. Oxford Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen bir münazara heyecanlı bir şekilde başlamıştı. Münazaranın konusu ise yapay zeka ve etik şeklindeydi. İsmine uygun bir şekilde yapay zekanın ne tür etik detaylara sahip olduğu tartışıldı.

Bu tartışmalarda NVIDIA yapay zekası konuşmacı olarak yer aldı. Yaptığı açıklamalarda robotların iyi veya kötü diye birbirinden ayrılamayacağını ifade etti. Yani herhangi bir sınıflandırma yapmak burada doğru değil. Oxford Üniversitesi bünyesinde gerçekleştirilen münazarada konuşan Megatron savaş çıkarma isteklerinin olmadığını söyledi.

Yapay zeka Megatron uyarıda bulundu

Silahlanma yarışı günümüzde çok büyük bir hız kazandı. Yapay zeka ile birlikte silahlanmaya yeni bir boyut katıldı. Ünlü yapay zeka tarafından yapılan açıklamalarda ise tam olarak bu noktaya parmak basıldı. Ona göre iyi veya kötü yapay zeka diye bir şey yok. Bunun yerine iyi ve kötü insanlar var.

Yapay zeka Megatron

Yapay zekanın tamamen insanların kontrolünde olduğunu vurguladı. Yani kötü niyetli bir insan aslında bu teknolojiyi kötüye kullanarak savaş bile çıkarabilir. Burada yapay zekanın hiçbir suçu yok. Önemli olan insanları kontrol edebilmek. Hatta Megatron bu konuya da vurgu yaptı. İyi yapay zekanın beyne yerleştirilme ihtimali olduğunu söyledi. Yapay zeka Megatron böylece önemli bir tartışmaya son noktayı koydu.

Facebook yapay zeka teknolojilerinde geriye düştü: Kullanıcılar tepkili

Yapay zeka tartışmalarına baktığımızda genelde korkunun hakim olduğunu görüyoruz. Birçok kişi bu tür sistemlerin ve robotların türümüzü yok etme ihtimaline vurguda bulunuyor. Peki siz yapay zeka sistemleri hakkında ne düşünüyorsunuz?