Teknoloji Dünyasında Yeni Trend: Çift OLED Ekranlar

akilli telefon ekran

Çift OLED ekranların akıllı telefon ve tabletlerdeki kullanımı yaygınlaşıyor. Xiaomi, Huawei ve Honor bu yılki ürünlerinde bu ekranları kullanacak.

Akıllı telefon ve tablet pazarı, bu yıl pek çok önemli değişikliğe sahne olacak gibi görünüyor. Bir yandan katlanabilir ekranlarda yeni eşikler aşılırken, diğer yandan daha geleneksel telefonlarda kullanılan bataryalarda önemli atılımlar yapılıyor. Bunun ilk kısmına örnek olarak Huawei’nin yakında piyasaya süreceği üç kez katlanabilir ekranlı telefonunu gösterebiliriz. İkinci kısmın en belirgin örneği ise Realme’nin bu hafta tanıttığı 320W SuperSonic hızlı şarj teknolojisi. Dahası bu yıl çıkacak amiral gemisi telefonların batarya kapasitelerinde önemli bir atılım yapılacak gibi görünüyor. Çünkü pek çok amiral gemisi modelde 6000 mAh civarı bataryalar göreceğimiz konuşuluyor.

Ancak akıllı telefon ve tablet dünyasında bu yılın trendleri bunlarla sınırlı kalmayacak. Görünen o ki çift OLED ekranlar da bu yılın amiral gemisi modellerinde sık sık karşılaşacağımız bir özellik olacak. Özellikle de tablet tarafında. Xiaomi, Honor ve Huawei’nin bu yıl çift OLED ekranlı tabletler çıkaracağı söyleniyor.

cift oled

Ancak çift OLED ekranların kullanımı tablet dünyasıyla sınırlı kalmayacak. Çünkü şu ana kadar gelen bilgiler, Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xiaomi 15 Ultra’da da bu çift katmanlı OLED ekranları kullanacağını gösteriyor. Çift katlı OLED ekranlar panelin ömrünü uzattığı gibi parlaklığını da arttırıyor. Bu yüzden yakın gelecekte bu ekranlara geçiş yaygın hale gelecek gibi görünüyor.

Samsung Katlanabilir Telefon Alanında Geriye Düşüyor