Microsoft Surface Duo tanıtıldı!

microsoft surface duo

#İŞBİRLİĞİ

Microsoft uzun bir süredir söylenti halinde olan katlanabilir çift ekranlı akıllı telefonunu nihayet tanıttı. İşte Microsoft Surface Duo hakkındaki detaylar.

Microsoft akıllı telefon pazarından çekileli hayli uzun bir zaman geçti. Ürettiği telefonlarda genel itibariyle kendi mobil işletim sistemini kullanmayı tercih eden Microsoft, Nokia gibi bir devin de tarihin tozlu sayfalarına gitmesine neden olacaktı.

Görünen o ki Microsoft yıllar sonra akıllı telefon pazarına tekrardan dönüş yapacak. ABD merkezli teknoloji ve yazılım devi geçtiğimiz gün ki etkinlikte, önümüzdeki yaz satışa sunacağı çift ekranlı katlanabilir akıllı telefonu Surface Duo’yu tanıttı.

Microsoft Surface Duo, birbirinden bağımsız çift ekranı, kalın çerçeveleri ve kaba hatlarıyla bizleri 3 – 4 yıl öncesine götürdü.

Pek çok üreticinin katlanabilir ekranlı modeller üzerinde çalıştığı bir dönemde, Microsoft’un böylesine gerici bir tasarımla karşımıza çıkması bizleri fazlasıyla şaşırttı.

Microsoft Surface Duo’da ki tek olumlu nokta ise telefonun Android işletim sistemine sahip olması. En azından mobil işletim sistemi konusunda da Windows Mobile’a dönüş yapmamışlar.

Bakalım Microsoft’un hayli gerici bir tasarım çizgisine sahip olan yeni modeli, beklentileri ne derece karşılayacak? Bunu önümüzdeki yaz öğreneceğiz. Tabi ki telefon o zamana kadar iptal olmazsa.

iPhone 11 Türkiye çıkış tarihleri açıklandı