Xiaomi’den Huawei Mate XT’ye Rakip Geliyor

Huawei Mate XT

Dünyanın iki kere katlanabilen ekranlı ilk akıllı telefonu olan Huawei Mate XT’ye Xiaomi’den rakip geliyor. Bu yeni modelin görselleri sızdırıldı.

Geçtiğimiz hafta akıllı telefon pazarında son derece ilgi çekici bir lansman gerçekleşti. Huawei’nin birkaç ay önce ortaya çıkan üç kanatlı ilk katlanabilir telefonu Huawei Mate XT, geçtiğimiz hafta resmi olarak tanıtıldı. Böylece akıllı telefon pazarında yeni bir dönem açılmış oldu. Çünkü Mate XT ile birlikte iki kere katlanabilen ekranlara sahip ilk telefon kullanıcılarla buluşmuş oldu. Üstelik gelen son haberlere bakılırsa yakında bunlara yenilere de katılacak.

Bu hafta gelen sızıntılar, Huawei’den sonra Xiaomi’nin de iki kez katlanabilir bir ekrana sahip, üç kanatlı bir telefon üzerinde çalıştığını ortaya çıkardı. Xiaomi’nin bu üç kanatlı telefon için Çin’de aldığı patentlerde yer alan görseller, telefonun planlanan tasarımını gözler önüne serdi.

xiaomi uc kanatli telefon

Huawei Mate XT gibi Xiaomi’nin üç kanatlı telefonu da Z şeklinde katlanıyor. Telefonun arka kamerasının en üste yatay şekilde yerleştirileceği görülüyor. Diğer yandan bu görselde dikkat çeken bir diğer detay da telefonun üçlü arka kamerası oluyor.

Sızdırılan bu görseldeki telefon, Mate XT’den daha kalın görünüyor. Ama tabii Xiaomi’nin telefonu piyasaya sürmeden önce tasarımını geliştirmek için daha vakti bulunuyor. Telefon çıktığında, bu görsellerde gördüğümüzden daha ince olabilir.

Xiaomi’nin iki kez katlanabilen bu telefonunu ne zaman piyasaya süreceği bilinmiyor. Ancak daha önce gelen söylentilerde, Xiaomi’nin üç kanatlı ilk telefonunu 2025’te çıkaracağı söyleniyordu.

Amazon Prime Day İndirim Günleri Ekim Ayında Tekrarlanacak