Xiaomi katlanabilir akıllı telefon patenti aldı

Xiaomi katlanabilir akıllı telefon

Birçok kişi tarafından merakla beklenen Xiaomi katlanabilir akıllı telefon patenti sonunda sızdı. Huawei ve Samsung gibi şirketlerden sonra katlanabilir akıllı telefon piyasasına girmeye karar veren bu kuruluş, görüldüğü kadarıyla biraz kopya çekti. İşte Xiaomi katlanabilen telefonlar ile ilgili haberimizin detayları.

Katlanabilir ekrana sahip akıllı telefonlar geleceğin teknolojileri içerisinde görülüyor. Bazı kuruluşlar bu konuda ciddi bir ilerleme sağlasa bile, Xiaomi henüz yolun başında. Şirket tarafından alınan iki yeni patent daha çok mevcut katlanabilir ekranlı telefonların bir kopyası gibi görünüyor. Elbette bazı küçük farklılıklar da bulunuyor.

Xiaomi katlanabilir akıllı telefon patenti neye benziyor?

Xiaomi tarafından alınan iki yeni patente göre kuruluş hem Samsung Galaxy Fold hem de Motorola Razr katlanabilir akıllı telefonlarını kopyaladı. Ancak ekran ile ilgili bazı küçük değişiklikler de yer alıyor.

Xiaomi katlanabilir akıllı telefon patenti

Samsung Galaxy Fold akıllı telefonlarında olduğu gibi Xiaomi şirketi de yatay bir şekilde katlanabilen akıllı telefonlar tercih etti. Ekran açıldığında 8 inç veya üstündeki tabletlere dönüşebiliyor. Böylece daha geniş bir telefon kullanımını sağlamak isteyen kişilere uygun bir model ortaya çıkıyor. Şirket tarafından patenti alınan bir diğer akıllı katlanabilir telefon ise Motorola Razr gibi dikine katlanıyor. Ancak burada ekranın biraz daha dışarıda kaldığını söyleyebiliriz.

Katlanabilir akıllı telefon piyasası henüz çok yeni olmasına rağmen büyük bir rekabet içeriyor. Samsung ve Huawei gibi şirketlerden sonra şimdi de Xiaomi önemli bir adım atacak. Sizce bu tasarımlar kullanıcılar tarafından değer kazanacak mı? Fikirlerinizi yorumlar bölümünden bizlere aktarabilirsiniz.

Xiaomi Mi Outdoor Bluetooth Speaker Mini piyasaya sürüldü