“Dokunmatik” Tarihin Tozlu Sayfalarına Karışacak

dokunmatikon

Tam 7 yıl önce dokunmatik telefonlar hayatımız girdiğinde bunu çok farklı bir şey olarak algılamıştık.Şimdi ise “dokunmak” eski bir moda olacak.

dokunmatik..
Artık akıllı telefonları dokunmadan kullanabileceğiz. Yani dokunmatik telefonlar mazide kalacaklar. Yeni nesil telefonları sesle ve hareketle kontrol edebileceğiz.Şuanda birçok telefonun işletim sistemi ses tanıma özelliğine sahip. Dediklerimizi noktasına kadar algılayıp harekete geçebiliyorlar.

siri
Son zamanda bunun en başarılı örneği ise dünya devi Apple’dan çıktı. Akıllı asistan Siri’de bunu görmüştük.Ses tanıma özelliği sadece telefonlarda ya da tabletlerde yer almıyor. Artık akıllı ev sistemlerinde de ses tanıma özelliğini görebilmekteyiz.

 

avea

Hareket tanıma sistemine gelirsek eğer Avea’nın geçen hafta çıkardığı akıllı telefonda böyle bir özellik yer alıyor. Telefona dokunmadan selfie çekebilir, web tarayıcısında el hareketlerinizle gezinebilirsiniz.

samsung

Her evde bir televizyon var.Üstelik bir kumada da var. Kumanda sürekli olarak kaybolur,ev halkı için çok sinir bozucu bir şey. Samsung’un en son geliştirmiş olduğu teknoloji ile sinir bozucu alet “kumada” ortadan kalkıyor. Samsung’un üst seviye televizyon modellerinde yer alan kamera sistemi ile sizin hareketlerinizi algılıyor ve kumanda işlev görebiliyor.

playstation xbox one

Bunlar bir yana gençlerin gözdesi olan oyun konsollarında da artık hareket tanıma özellikleri bulunuyor.Son olarak PlayStation 4 ve Xbox One’da bunları gördük.Samsung’da olduğu gibi bu oyun konsollarının içerisinde bulunan kameralar sizin joysticklere bile dokunmadan kontrolün sizde olmasını sağlıyor.

Öz Çekim Severler İçin Tasarlandı