Xiaomi’den Tuşsuz Telefon Geliyor

xiaomi 15 2

Bir dönem Xiaomi’nin üzerinde hiçbir düğme olmayan telefon geliştirmek istediği iddia edilmişti. Ama bu söylentiler zaman içinde kayboldu. Şimdi ise yeni bir rapor Çinli üreticinin gelecek sene böyle bir telefon çıkaracağını ileri sürüyor. Lafı daha fazla uzatmadan neler olduğuna birlikte bakalım.

İlginç dedikoduların kaynağı Smartprix sitesi 2025’in ilk yarısında Xiaomi‘nin düğmesiz akıllı telefon çıkaracağını belirtti. Zhuque kod adlı bu telefonun en büyük özelliği baştan beridir vurguladığımız gibi fiziki tüm tuşlardan arındırılması olacak. Smartprix sitesi ne yazık ki düğmeler yerine neyin geleceğini tam olarak bilmiyor. Tuşlar yerine belki hareket kontrollü sensörler, basınca duyarlı çerçeve veya sesli komutların kombinasyonu kullanılabilir.

xiaomi

Bunlarla birlikte telefonda ekran altı selfie kamerası da bulunacak. Xiaomi Zhuque’de, 2025 Nisan ve Haziran arasında çıkması beklenen, ayrıca Xiaomi 15S Pro’da da kullanılacak olan Snapdragon 8+ Gen 4 yongaseti yer alacak. Snapdragon 8+ önümüzdeki ekim ayında çıkacak olan 8 Gen 4’ün geliştirilmiş bir modeli olacak.

Zhuque’ye gelince cihazın başarılı olup olmayacağını ya da Meizu Zero gibi niş bir demo ürünü olup olmayacağını bilemiyoruz. Her ne kadar Xiaomi’nin düğmesiz telefon iddiaları daha öncesine dayansa da, cihaz belki de hiçbir şekilde gün ışığı da görmeyebilir veya daha sonraki bir tarihe de ertelenebilir. Neler olacağını bekleyip birlikte göreceğiz. Zhuque hakkında elimize daha fazla bilgi geçtikçe sizlere aktarmaya devam edeceğiz.

XS1000 Serisine Kırmızı Renk Seçeneğini Eklendi