Xiaomi 14T Pro Performans Testinde Görüldü

Xiaomi 14

Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen Xiaomi 14T Pro, Geekbench performans testinde görüldü; Telefonun özellikleri netlik kazandı.

Xiaomi 14 serisini bu yılın başında kullanıcılarla buluşturan Xiaomi, yakında bu seriye iki model daha ekleyecek. Hatırlarsanız şirket geçtiğimiz eylül ayında Xiaomi 13T ve 13T Pro’yu piyasaya sürmüştü. Çinli telefon üreticisinin şimdi Xiaomi 14 serisi için de aynı stratejiyi uygulaması bekleniyor. Bu varsayımla eylül ayında çıkmasını beklediğimiz Xiaomi 14T Pro, bugün Geekbench performans testinde görüldü. Böylece telefonun yakın bir gelecekte piyasaya sürüleceği doğrulanırken, telefonun teknik özelliklerine dair bazı detaylar da netlik kazanmış oldu.

Geekbench veri tabanında yer alan bilgiler, Xiaomi 14T Pro’nun kullanacağı yonga setinin Dimensity 9300+ olacağını gösteriyor. Hatırlarsanız telefonun öncülü de 9200+ yonga seti kullanıyordu. Yani Dimensity 9300+’a geçiş yapılmış olması seri için doğal bir evrim olarak görülebilir. Geekbench tarafından teste sokulan versiyonda bu yonga setine 12 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun işletim sistemi ise tahmin edeceğiniz gibi Android 14 olacak.

 

Xiaomi 14T Pro

Telefonun Geekbench’in tek çekirdekli performans testinde 9369 puan, çok çekirdekli performans testinden ise 26083 puan aldığı görülüyor.

Xiaomi 14T Pro’nun kısa süre önce tanıtılan Redmi K70 Ultra ile oldukça benzer olması bekleniyor. Nitekim o telefon da Dimensity 9300+ yonga setini kullanıyordu. Bu iki telefon arasındaki en kayda değer farkların ise kamera özelliklerinde ortaya çıkması bekleniyor. Zira Xiaomi 14T Pro, Leica markalı kameralarla gelecek.

Samsung da Yapay Zeka Telefonlarına Geçiş Yapıyor