Xiaomi 14T Pro’nun Tanıtım Görselleri Sızdırıldı

Xiaomi 14T Pro

Bu ay piyasaya sürülecek olan Xiaomi 14T Pro’nun sızdırılan tanıtım görselleri, telefonun özelliklerine dair bazı detayların netlik kazanmasını sağladı.

Xiaomi 14 serisini bu yılın başında kullanıcılarla buluşturan Xiaomi, şimdi de 14T serisini kullanıcılarla buluşturmaya hazırlanıyor. Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündeme taşınan Xiaomi 14T ve 14T Pro, 26 Eylül’de resmi olarak tanıtılacak. Biz bu telefonların lansmanı için beklerken,  bu telefonlara dair sızıntılar da üst üste gelmeye devam ediyor. Hatırlarsanız daha birkaç gün önce her iki telefonun da tasarımını tüm detaylarıyla gözler önüne seren görselleri internete sızdırılmıştı. Bu sızıntı sayesinde net bir şekilde görme şansı yakaladığımız Xiaomi 14T Pro, dün önemli bir sızıntıya daha konu oldu. Bu kez de telefonun tanıtım görselleri internete sızdırıldı. Bu tanıtım görsellerinde yer alan bilgiler, telefonun teknik özelliklerine dair bazı detayların netlik kazanmasını sağladı.

Sızdırılan bu görseller, telefonun daha önce gelen sızıntılarda da belirtildiği gibi MediaTek’in Dimensity 9300+ 5G yonga setinden güç alacağını doğruluyor. Öte yandan telefonda 5000 mAh’lık bir batarya olacağı da bu görsellerle birlikte doğrulanmış oldu. Bu bataryanın şarj hızının ise 120W olduğu görülüyor.

Xiaomi 14T Pro 1

Öncülü gibi Xiaomi 14T Pro da üçlü arka kamerayla geliyor. Ancak Xiaomi 13T Pro’da kamera haznesinin içine üçgen şeklinde dizilen lensler, bu kez kare şeklinde dizilmiş. Telefonda üç kamera olduğu için karenin dördüncü ayağını LED flaş oluşturuyor.

Xiaomi 14T Pro, Dimensity 9300+’tan güç alırken, standart model Dimensity 8300 Ultra yonga setini kullanacak. Telefonda bu yonga setine 12 GB RAM ile 256 GB RAM eşlik edecek. Telefonların işletim sistemi ise tahmin edeceğiniz gibi Android 14 olacak.

Xiaomi 14T Pro 1 1

Xiaomi 14T’nin 6.67 inçlik AMOLED bir ekransa sahip olacağı söyleniyor. 1.5K çözünürlükteki bu ekranın yenilenme hızı 144 Hz, maksimum parlaklığı ise 4000 nit olacak. Ekranın üzerinde 32 megapiksellik selfie kamerası bulunacak. Üçlü arka kameranın ana lensi 50 megapiksel olacak. Sony IMX906 sensör kullanan bu ana lense 50 megapiksellik telefoto kamera ile 12 megapiksellik geniş açılı lens eşlik edecek. Pro modelinin de aynı ekran ve kamera özelliklerine sahip olması bekleniyor.

Xiaomi 14T Pro’nun kısa süre önce tanıtılan Redmi K70 Ultra ile oldukça benzer olması bekleniyor. Nitekim o telefon da Dimensity 9300+ yonga setini kullanıyordu. Bu iki telefon arasındaki en kayda değer farkların ise kamera özelliklerinde ortaya çıkması bekleniyor. Zira Xiaomi 14T Pro, Leica markalı kameralarla gelecek.

Xiaomi 14T Pro 2

Samsung Galaxy S25’in Tanıtım Görselleri Sızdırıldı