Xiaomi 14T Performans Testinde Görüldü

Şarjı en uzun giden Xiaomi modelleri

Xiaomi 14T Pro’dan sonra bu serinin standart modeli de Geekbench performans testinde görüldü; Telefonun teknik özellikleri ortaya çıktı.

Xiaomi 14 serisini bu yılın başında kullanıcılarla buluşturan Xiaomi, bu sonbaharda da Xiaomi 14T serisini piyasaya sürecek. Eylül ayında piyasaya sürülmesi beklenen bu serinin çıkışının yaklaşmasıyla birlikte, bu telefonlara dair ilk detaylar da ortaya çıkmaya başladı. Hatırlarsanız geçtiğimiz günlerde 14T Pro’yu Geekbench performans testinde görmüştük. Bu kez standart model Geekbench’te görüldü. Böylece standart modelin teknik özelliklerine dair ilk detaylar da ortaya çıktı.

Geekbench veri tabanında yer alan bilgilere göre Xiaomi 14T, Dimensity 8300 Ultra yonga setinden güç alacak. Hatırlarsanız Pro modelinde Dimensity 9200+ yonga seti olacağını öğrenmiştik. Tahmin edildiği standart modelde daha düşük bir yonga seti bulunuyor. Geekbench tarafından teste sokulan versiyonda bu yonga setine 12 GB RAM eşlik ediyor. Telefonun işletim sistemi ise tahmin edeceğiniz gibi Android 14.

Xiaomi 14T

Daha önce gelen sızıntılara göre Xiaomi 14T Pro’nun arka kamerasının ana lensi, f/1.6 diyaframa sahip etkileyici bir lens kullanacak. Bu ana lenste 50 megapiksellik bir sensör kullanılacak. Tabii hem standart modelde hem de Pro modelinde kameralar Leica imzasıyla gelecek. Ancak bunun ötesinde telefonların kamera özellikleri hakkında bilinenler oldukça kısıtlı.

Xiaomi 13T serisi geçtiğimiz yılın eylül ayında çıkmıştı. Bu yüzde 14T serisinin benzer bir dönemde çıkması bekleniyor. Son dönemde sıklığı artan sızıntılar da bu telefonların çıkışına yaklaştığımızı gösteriyor.

Amazon Prime Bu Ay 22 Oyunu Ücretsiz Verecek