Xiaomi 14T Pro’nun Bazı Özellikleri Belli Oldu

Xiaomi Mi 13

Xiaomi yeni telefon serisini önümüzdeki aylarda tanıtmaya hazırlanırken detaylar da gelmeye başladı. Xiaomi 14T Pro performans testinde görüldü. Neler olduğuna birlikte bakalım.

Benchmark testleri daha piyasaya sürülmemiş cihazlar hakkında harika bir kaynak oluyor. Daha önce birçok telefon Geekbench’in ağlarına takılmıştı. Xiaomi 14T Pro da bu telefonlar arasındaki yerini aldı. Geekbench sonuçlarına göre 14T Pro’da MediaTek’in Dimensity 9300+ işlemcisi kullanılıyor. Bu durum daha önce söylenen fısıltıları desteklerken, geçmiş modellerde görülen eğilimin de sürdüğünü gösteriyor. Mesela 13T Pro, Dimensity 9200+ yongasıyla satışa çıktı.

Geekbench sonuçlarına göre Xiaomi 14T Pro, 12 GB RAM sahip ve Android 14 işletim sistemiyle çalışıyor. 13T Pro, 16 GB’a kadar RAM ve 1 TB’a kadar da depolama alanı seçenekleri sunuyordu. Muhtemelen 14T Pro’da da benzer RAM ve depolama alanı seçenekleri olacaktır. Bu arada cihaz tek çekirdekten 9369 puan, çoklu çekirdekten de 26083 puan almayı başarmış.

xiaomi 14t pro

Ne yazık ki Geekbench’te işlemci, RAM ve işletim sistemi dışında telefonda başka neler olduğu gösterilmiyor. Bu yüzden ekran, kamera, pil ve diğer detaylar belirsiz. Fakat cihaz piyasaya yeni sürülen Redmi K70 Ultra’nın ayak izlerini takip ederse bazı özellikleri alabilir. 14T Pro’nun Leica kameralara sahip olması bekleniyor.

Geçen sene çıkan 13T Pro, 120 W’lık şarj özelliğiyle dikkat çekmişti. 0’dan %100’e 19 dakikada ulaşıyordu. Söylentilere göre yeni modelde benzer olacak, hatta kablosuz şarj özelliği de bulunacak. Ayrıca telefonun tasarımı tamamlayan ince çerçeveli OLED ekranla geleceği tahmin ediliyor. Xiaomi 13T serisi 2023 Eylül ayında satışa çıktı, yeni 14T serisi de büyük ihtimalle önümüzdeki eylülde çıkacaktır.

iPhone 17 Slim Tasarımıyla Devrim Yapacak