Samsung da Yapay Zeka Telefonlarına Geçiş Yapıyor

Samsung Galaxy AI yapay zeka telefonlari

Apple ile birlikte Samsung da yapay zeka telefonlarına geçiş yapıyor. Sadece yazılım değil telefonların donanımı da değişmeye başlayacak.

Bildiğiniz gibi son dönemde teknoloji dünyasının lokomotifi yapay zeka haline gelmiş durumda. Bugün teknoloji dünyasına yapay zeka projeleri yön veriyor. Bu alanda doğrudan varlık göstermeyen şirketler de bir şekilde bu teknolojileri kendi ürün ve hizmetlerine entegre etmeye çalışıyor. Gündelik hayatta gitgide daha fazla kullanılmaya başlanan bu teknolojiler, çok yakında bir gelecekte akıllı telefon pazarının da çehresini değiştirecek gibi görünüyor. Çünkü son dönemde hayatımıza yepyeni bir kavram girdi: “Yapay zeka telefonları”.

Son dönemde pek çok telefon üreticisi, yapay zeka telefonu olarak tanımladığı modeller tanıtmaya ya da duyurmaya başladı. Bu telefonlar, ChatGPT veya benzeri A.I. programlarını kullanan çeşitli özelliklerle donatılmış halde geliyor. Aslında şu an için devrimsel denecek bir yenilik sunmuyorlar ama pazarlama tarafında yapay zeka özelliklerini ön plana çıkararak kullanıcıların ilgisini çekmeyi başarıyorlar.

yapay zeka telefonları

Ancak bu durum da yakında değişecek. Çünkü çok yakında gerçek anlamada yapay zeka odaklı olarak geliştirilmiş telefonlar görmeye başlayacağız. Bildiğiniz gibi Apple bu yılki iPhone modellerinde Apple Intelligence adını verdiği yapay zeka sistemini kullanıma sunacak. Çeşitli yapay zeka özelliklerini bir araya getiren, GPT tabanlı Apple Intelligence, iPhone kullanıcılarının gündelik kullanımını epey etkileyecek.

Ne var ki telefonlarında yapay zeka odaklı bir dönüşüme hazırlanan tek şirket Apple değil. Apple gibi Samsung da kendi “yapay zeka telefonları”nı çıkarmaya hazırlanıyor. Samsung yöneticisi TM Roh, halihazırda Galaxy AI ile sundukları yapay zeka özelliklerini çok yakında donanım tarafında da destekleyebileceklerini açıkladı. Bu da şirketin bundan sonra çıkaracağı amiral gemisi telefonlarının sadece Galaxy AI gibi yazılımlarla değil, donanımlarıyla da yapay zekaya en uygun şekilde tasarlanmış olacağı anlamına geliyor. Bu geçişin tam olarak ne zaman yaşanacağı bilinmiyor ama Samsung bu geçişi bir an önce yapma niyetinde görünüyor.

EA Sports FC 25 Fragmanı Yayınlandı