Netflix Oyun Alanında Önemli Adımlar Atıyor

netflix oyunları

Netflix oyun alanında önemli adımlar atıyor. Bundan sonra her ay en az bir yeni oyun çıkaracak olan şirket, oyun departmanının başına eski Epic Games yöneticisini getirdi.

Netflix daha çok film ve dizileriyle gündeme geliyor olsa da aslında şirket bir süredir oyun sektöründe de varlık gösteriyor. 200 milyondan fazla aboneye sahip olan dijital platformu üzerinde çeşitli oyunlar da yayınlayan şirket, son dönemde bu alanda daha iddialı adımlar atıyor. Bir yandan GTA oyunları gibi daha büyük yapımları platformuna eklemeye başlayan şirket, diğer yandan kendi bulut oyun servisini kuruyor. Her geçen gün bu alanda daha iddialı hale gelen Netflix, bundan sonra ise çok daha iddialı olacak gibi görünüyor. Çünkü şirket bundan sonra her ay en az bir yeni oyun çıkarmayı planlıyor.

Netflix Reklamlı Paket

Netflix oyun tarafında ne kadar iddialı olduğunu göstermek için şu anda 80 yeni oyun üzerinde çalıştığını paylaştı. Dahası şirket bu alandaki ekibini de büyütüyor. Netflix’in oyun departmanına katılan son isim de eski Epic Games yöneticisi Alain Tascan oldu. Tascan, Netflix’in hızla büyüyen oyun departmanının başına geçti.

Epic Games’te Başkan Yardımcısı olan Alain Tascan, şirketin oyun geliştirme departmanının başındaydı. Kendisi Fortnite, Lego Fortnite, Rocket League ve Fall Guys gibi oyunların geliştirilmesinde önemli roller üstlendi. Bu yüzden şimdi Netflix oyun departmanında da dikkat çekici projelere imza atması bekleniyor. Netflix bugüne kadar daha küçük çaplı mobil oyunlara imza atmış olsa da Tascan yönetiminde bu durum değişebilir. Yakın gelecekte Netflix’te çok daha büyük, hatta AAA oyunlar görmeye başlayabiliriz.

Samsung da Yapay Zeka Telefonlarına Geçiş Yapıyor