Xiaomi 14’ün yeni görselleri sızdırıldı

Xiaomi 14 Pro

Xiaomi’nin 26 Ekim’de resmen tanıtacağı yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xiaomi 14’ün sızdırılan yeni görselleri telefonun tasarımını gözler önüne serdi.

Çin’in önde gelen telefon üreticilerinden Xiaomi, çok yakında amiral gemisi akıllı telefonlarına yenilerini ekleyecek. Bir süredir çeşitli sızıntı ve söylentilerle gündeme taşınan Xiaomi 14 serisi, 26 Ekim’de resmen tanıtılacak. Telefon dünyası 26 Ekim’de gerçekleşecek bu Xiaomi etkinliğini beklerken, Xiaomi 14 tanıtımına günler kala sızdırılan yeni görsellerle bir kez daha gündeme taşındı. Bu tanıtım görselleri telefonun tasarımını net bir şekilde gözler önüne seriyor.

Paylaşılan bu görsellerinden birinde Xiaomi 14, iPhone 15 ve iPhone 15 Pro yan yana görülüyor. Bu görseldeki detaylara bakılırsa Xiaomi’nin 6.36 inçlik AMOLED bir ekrana sahip olacak yeni amiral gemisi, her iki iPhone’dan da daha ince olacak.

Xiaomi 14 3

Xiaomi 14 serisi, Qualcomm’un bugün resmi olarak tanıttığı yeni yonga seti Snapdragon 8 Gen 3’ü kullanacak. Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonları, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanan ilk telefonlar olacak.

Telefonun arkasında üçlü bir kamera sistemi yer alıyor. Leica Summilux lensler kullanacak bu üçlü kameranın ana lensi 50 megapiksellik OmniVision OV50H olacak. Ona 50 megapiksellik telefoto kamera ile yine 50 megapiksellik geniş açılı lens eşlik edecek.

Xiaomi 14

Xiaomi, yeni amiral gemisi akıllı telefonlarını 26 Ekim’deki tanıtım etkinliğinden kısa süre sonra kendi memleketinde, yani Çin’de piyasaya sürecek. Telefonlıarn global pazara ne zaman sunulacağı henüz netlik kazanmamış olsa da, global lansmanın büyük ihtimalle 2024’ün ilk aylarında gerçekleşeceği düşünülüyor.

Xiaomi 14 4

Apple yapay zekaya bir servet harcayacak