Xiaomi Mi5’ten Yeni Görüntüler Sızdırıldı

Xiaomi Mi5 575

Önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan basın toplantısıyla resmi olarak tanıtılacak olan Xiaomi Mi5’ten yeni görüntüler ve detaylar internete sızdırıldı.

Özellikle gelişmekte olan pazarlarda yoğun ilgiyle karşılanan düşük maliyetli telefonları sayesinde akıllı telefon pazarındaki etkinliğini önemli ölçüde arttıran Çinli telefon üreticisi Xiaomi, yeni amiral gemisi akıllı telefonu Xiaomi Mi5’i piyasaya sürmeye hazırlanıyor. Xiaomi Mi5‘in ne zaman resmi olarak tanıtılacağı ile ilgili tartışmalar sürerken, telefon hakkında merak edilen detaylar ve telefondan ilk görüntüler de internete sızmaya devam ediyor.

Xiaomi_Mi5

Geçtiğimiz günlerde internete sızdırılan ilk görüntüler sayesinde gün yüzüne çıkan ve özellikle şık tasarımıyla dikkat çeken Xiaomi Mi5‘in dün ortaya çıkan yeni görüntüleri telefonun siyah versiyonunu gözler önüne serdi. İnternete sızan bu yeni görüntülere bakılacak olursa 5 inçlik Xiaomi Mi4’ten daha büyük olacak gibi görünen Mi5, özellikle ince ekran çerçevesi sayesinde beğeniyle karşılandı.

Xiaomi_Mi5 (2)

Bir süre önce ortaya çıkan söylentilerde Xiaomi’nin yeni amiral gemisini önümüzdeki günlerde düzenlenecek olan Consumer Electronics Show 2015 kapsamında resmi olarak tanıtacağı iddia edilmiş olsa da Xiaomi’nin etkinliğe katılmayacağını açıklamasıyla bu iddialar yalanlanmıştı. Ortaya çıkan yeni bilgiler ise Xiaomi’nin telefonu 15 Ocak’da düzenleyeceği ayrı bir basın toplantısıyla gün yüzüne çıkaracağına işaret ediyor.

Şu ana kadar ortaya çıkan bilgilere bakılacak olursa Xiaomi Mi5‘in donanımsal özellikleri arasında QHD çözünürlükte 5.5 inç üstü dokunmatik ekran, 64-bit Snapdragon 810 işlemci, 3 GB RAM, Adreno 430 grafik işlemcisi ve 20.7 megapiksel arka kamera yer alıyor.

Windows Phone 8.1 Pazar Payını Arttırdı