Rapor: Samsung Galaxy S24’te ChatGPT benzeri yapay zeka olacak

123 1

Samsung Galaxy S24 serisinde ChatGPT veya Bard gibi bir yapay zeka aracının olacağı iddia ediliyor. Galaxy S24’ler yazıdan resim oluşturabilecek. Teknoloji devinin yapay zeka konusunda Google, Microsoft ve hatta Midjourney’le görüştüğü belirtiliyor. İşte bomba detaylar…

Fnnews’ten gelen haberlere göre Samsung, Galaxy S24‘ü şimdiye kadarki en akıllı telefon yapmaya hazırlanıyor. S24’lerde üretken yapay zeka teknolojisi kullanılacak. Samsung bunu sesli asistanı Bixby ile yapabilir. Teknoloji devinin Bixby’yi yapay zekaya dayalı olarak geliştirdiği iddia ediliyor. Ayrıca S24’te yazıyı resme dönüştürme (Text-to-image) özelliği de olacak. Şu anda yazıdan resim yapmayı Stable Diffusion, Midjourney, DALL-E isimli yapay zekalar gerçekleştiriyor.

Galaxy S24 için başka bir olasılık daha var. Samsung’un yeni amiral gemisi telefonlarına ChatGPT veya Bard entegre edilebilir. Ancak bu olasılıkta kullanıcı verilerinin gizliliği söz konusu. Ayrıca işin yasal kısmı var. Sektörden kaynaklar Samsung’un yapay zeka konusunda Google, Microsoft, Midjourney hatta Stability AI’la görüşmeler halinde olduğunu ve yapay zeka alanında birleşik cephe oluşturabileceklerini ileri sürdü.

galaxy s24

Tarun Vats’ın iddiasına göre Samsung Galaxy S24 ve Galaxy S24+, 12 GB RAM’le donatılacak. Temel model 256 GB depolama alanına sahip olacak. Galaxy S23’in temel modelinde 128 GB depolama alanı var. Dananın kuyruğu ise S24 Ultra’da kopuyor. Kaynağa göre S24 Ultra’da 16 GB RAM olacak. Büyük ihtimalle 16 GB RAM’li model, 512 GB ve 1 TB gibi yüksek depolama alanına sahip varyantlarda olacaktır. Ultra’nın temel modelinde 12 GB RAM ve 256 GB depolama alanı olması bekleniyor.

S24 ailesinde RAM ve depolama alanındaki yükseltmeler böyle olabilir. Eski dedikodulara göz atacak olursak, S24+’ta 5000, S24 Ultra’da ise 5400 mAh değerinde pil olabileceği söyleniyor. S24 serisinin ekranı, S23’e göre birazcık daha büyük olabilir. Sonuç olarak bu iddiaların doğruluğu belli değil. Samsung geçtiğimiz yıllarda dedikoduların aksi yönünde birçok gelişmeye imza attı.

Samsung Galaxy Z Fold6’nın muhtemel özellikleri ortaya çıktı