Xiaomi 14 serisine ilgi büyük

Xiaomi 14

Xiaomi’nin bu ayın başında satışa çıkardığı yeni amiral gemisi akıllı telefonları Xiaomi 14 ve 14 Pro, satış rakamlarıyla şirketin yüzünü güldürdü.

Bildiğiniz gibi Xiaomi, heyecanla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonları Xiaomi 14 ve 14 Pro’yu bu ayın başında satışa çıkardı. İlk olarak Xiaomi’nin kendi memleketinde, yani Çin’de satışa sunulan telefonlar, kullanıcılar tarafından büyük ilgiyle karşılandı. Telefonun ilk iki haftasındaki satış rakamları, Xiaomi’nin yüzünü güldürdü.

Wall Street Insights tarafından paylaşılan verilere göre, Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonları satıştaki ilk 10 günlerinde 1.4 milyon satmayı başardı. Bu da Xiaomi’nin amiral gemisi akıllı telefonları için yeni bir rekorun kırıldığı anlamına geliyor. Çünkü daha önce şirketin hiçbir amiral gemisi modeli ilk 10 gününde bu rakama ulaşamamıştı.

Xiaomi 14

Xiaomi 14 ve 14 Pro, Qualcomm’un yeni nesil Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanan ilk telefonlar olmalarıyla dikkat çekiyor. Öte yandan her iki telefon da Xiaomi’nin yeni Android tabanlı işletim sistemi HyperOS’u kullanan ilk telefonlar olma özelliğini de taşıyor. 6.36 inçlik OLED bir ekrana sahip olan Xiaomi 14’ün arka yüzünde 50 megapiksellik üç lens bulunuyor. Telefon ayrıca 90 W hızlı şarj özelliği de sunuyor. Pro modeli ise 120 W şarj hızı ve daha büyük ekran gibi daha gelişmiş özellikler sunuyor.

Çin’de kullanıcılar tarafından ilgiyle karşılanan Xiaomi 14 serisinin global lansmanı için henüz tarih verilmedi. Ancak büyük ihtimalle 2024’ün ilk aylarını beklememiz gerekecek.

Samsung Galaxy A15 5G performans testinde görüldü