Huawei şaşırtmaya devam ediyor

Apple vs. Huawei

Yıllar sonra akıllı telefon pazarına güçlü bir şekilde dönen Huawei, Çin’deki satış performansıyla şaşırtmaya devam ediyor.

Hatırlarsanız geçtiğimiz ay çıkan haberler, iPhone 15’in Çin’deki satışlarının Apple’ın umduğu kadar iyi gitmediğini ortaya çıkarmıştı. O günlerde pazar araştırma şirketleri tarafından yayınlanan raporlar, iPhone 15 satışlarının iPhone 14’ün gerisinde seyrettiğini göstermişti. Üstelik bu raporlara göre bu düşüşün arkasında Huawei vardı. Yıllar sonra akıllı telefon pazarına güçlü bir şekilde dönen Huawei, yeni amiral gemisi akıllı telefonunun Çin’de gördüğü ilgi sayesinde Apple’ın satışlarına ket vurmuştu.

Aradan geçen bir ayın ardından tablo çok da değişmiş değil. Ekim ayında Huawei’nin akıllı telefon satışları yüzde 83 artarken, iPhone satışları yüzde 11 geriledi. Çinli telefon üreticisi, kendi evinde Apple’a geçit vermemeye devam ediyor. Bu durumun geçici bir şey olmadığının anlaşılması ise Apple için endişe verici bir tablo ortaya çıkarıyor.

iphone15 huawei mate 60 pro

ABD’nin katı yaptırımları sebebiyle akıllı telefon pazarından tamamen silinmenin eşiğine kadar gelen Huawei, bir şekilde içine düştüğü bu çukurdan çıkmayı başardı ve hala yürürlükte olan ambargoyu bir şekilde aşarak son derece etkileyici iki telefon çıkardı. Mate 60 ve Mate 60 Pro adını taşıyan bu iki telefon, satışa sunuldukları günden beri Çin’de en çok satan telefonlar arasında yer alıyor. Bu da yetmezmiş gibi, dikkat çekici teknik özelliklere sahip bu telefonlar global pazara da sunuluyor. Hindistan’da şimdiden satışa çıkmış olan bu telefonlar, Çin dışında da büyük ilgi görüyor. Bu da Çinli telefon üreticisinin, önümüzdeki dönemde başta Apple olmak üzere batılı şirketlerin pazar payından çalacağını gösteriyor.

Samsung Galaxy A15 5G performans testinde görüldü