Xiaomi 14 serisinden etkileyici başlangıç

Xiaomi 14

Xiaomi’nin bugün satışa çıkardığı yeni amiral gemisi akıllı telefonları Xiaomi 14 ve 14 Pro, kullanıcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Bildiğiniz gibi Xiaomi, heyecanla beklenen yeni amiral gemisi akıllı telefonları Xiaomi 14 ve 14 Pro’yu geçtiğimiz hafta resmi olarak tanıttı. Çinli telefon üreticisi yeni amiral gemisi modellerini henüz genel dağıtıma çıkarmamış olsa da bugün Çin’de kısıtlı sayıda ürünle flaş bir satış gerçekleştirdi. Telefonların kullanıcılardan gördüğü yoğun ilgi Xiaomi 14 serisinin oldukça iddialı olduğunu gösterdi.

Çünkü Xiaomi’nin satışa çıkardığı kısıtlı sayıdaki ürünlerin tükenmesi sadece dört saat sürdü. Üstelik Xiaomi tarafından paylaşılan verilere göre bu flaş satışın ilk beş dakikasında gelen siparişler, Xiaomi 13’e kıyasla altı kat daha fazlaydı. Xiaomi tam olarak kaç adet telefon sattığını açıklamasa da telefonun öncülüne bu kadar büyük bir fark atması Xiaomi için epey umut verici.

Xiaomi 14

Xiaomi 14 ve 14 Pro, Qualcomm’un yeni nesil Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanan ilk telefonlar olmalarıyla dikkat çekiyor. Öte yandan her iki telefon da Xiaomi’nin yeni Android tabanlı işletim sistemi HyperOS’u kullanan ilk telefonlar olma özelliğini de taşıyor. 6.36 inçlik OLED bir ekrana sahip olan Xiaomi 14’ün arka yüzünde 50 megapiksellik üç lens bulunuyor. Telefon ayrıca 90 W hızlı şarj özelliği de sunuyor. Pro modeli ise 120 W şarj hızı ve daha büyük ekran gibi daha gelişmiş özellikler sunuyor.

Çok yakında Çin’de genel satışa sunulacak olan telefonların global lansmanı içinse 2024’ün ilk aylarını beklememiz gerekecek. Ancak henüz net bir tarih verilmedi.

Microsoft değerine değer katıyor