Xiaomi 14 Pro sertifika alırken görüldü

Xiaomi 14 Pro

Çok yakında piyasaya sürülmesi beklenen Xiaomi 14 Pro, Çin’de 3C’den sertifika alırken görüldü; Telefonun şarj hızı kesinleşmiş oldu.

Xiaomi 13 serisinin bu yılın başında piyasaya sürülmesinin ardından Xiaomi cephesinde gözler şirketin bir sonraki amiral gemisi akıllı telefon serisine, yani Xiaomi 14 serisine çevrilmiş durumda. Şu ana kadar çok fazla detayı ortaya çıkmayan Xiaomi 14 serisinin çıkışının yaklaşmasıyla birlikte bu telefonlara dair ilk detaylar da otaya çıkmaya başladı. Geçtiğimiz günlerde Xiaomi 14’ün 3C’de sertifika alırken görülmesinin ardından dün Xiaomi 14 Pro aynı kurumdan sertifika alırken ortaya çıktı. Bu sayede telefonun şarj hızı da netlik kazanmış oldu.

3C kurumunun veri tabanın yer alan bilgilere göre Xiaomi 14 Pro, 120 W şarj hızına sahip olacak. Hatırlarsanız geçtiğimiz hafta gelen bilgiler, Xiaomi 14’ün şarj hızının 90 W olacağını göstermişti. Yani anlayacağınız Pro modeli şarj hızı konusunda yine üstünlüğünü koruyacak. Ancak Xiaomi 14’te şarj hızı öncülüne kıyasla artarken Pro modelinde geçtiğimiz yılla aynı kalmış olması biraz hayal kırıklığı yarattı.

Xiaomi 14

Xiaomi 14 serisinin kasım ayında, Qualcomm yeni yonga seti Snapdragon 8 Gen 3 tanıttıktan kısa süre sonra piyasaya sürülmesi bekleniyor. Xiaomi’nin yeni amiral gemisi akıllı telefonları, Snapdragon 8 Gen 3 yonga setini kullanan ilk telefonlardan olacak.

Xiaomi henüz telefonlarının çıkış tarihine dair resmi bir açıklama yapmamış olsa da her iki telefonun da 3C’den sertifika alırken görülmesi, piyasaya sürülmeye hazır olduklarını gösteriyor.

Apple, iPhone 15 Pro üretimini azaltabilir